Retroilu

Innostuin vuosituhannen alkupuolella wanhasta atk:sta ja kolikkopeleistä. Tilan ja rahanpuutteen vuoksi kokoelmani on pysynyt melko pienenä. Kokoelmani koostuu tällä hetkellä seuraavista laitteista:

Atari Hard Drivin' kolikkopeli ("Mirja")

HD

Atarin vuonna 1989 valmistama autosimulaattori. Pelistä tekee erikoisen se, että se on ensimmäinen aitoa fillattua 3d-grafiikkaa käyttävä autopeli. Pelissä on melko realistinen fysiikkamoottori ja mielenkiintoinen rata. Hallintalaitteina ovat huomattavan jäykällä force feedbackilla varustettu ratti, 4-vaihteinen vaihdekeppi, kytkin, kaasu, ja jarru.
HD päihittää vieläkin Sega Rallyt ja muut uudet autopelit. Kaunis grafiikka ei sittenkään korvaa pelattavuutta.

Lisätietoja KLOV:sta.
HD ja Tiiti-tyttönen

MB Vectrex

Milton-Bradleyn valmistama pelikonsoli vuodelta 1982. Konsolin erottaa muista sen vektorinäyttö, eli kuva todellakin piirretään suorilla viivoilla kun tavallisissa monitoreissa se piirretään vaakarivi kerrallaan. Tuloksena todella hieno ja omaperäinen grafiikka, joka on pakko nähdä omin silmin.
Koneessa on yksi sisäänrakennettu peli, Minestorm, ja olen poltellut eprommeille läjän muitakin pelejä. Vectrexille tehdään vielä tänäkin päivänä uusia pelejä.

Vuonna 1982 JoyStik-lehdessä ollut arvostelu Vectrexistä, arvostelun toinen sivu
Vectrex-mainos jossain suomalaisessa lehdessä
Lisätietoja Vectrex FAQ:sta

Atari 2600 Video Computer System

Atarin legendaarinen pelikonsoli vuodelta 1977. "Jenkkien C=64". Lisätietoa löytyy Googlella loputtomiin. Kuva ei ole omastani, otan joskus ja laitan tuon tilalle.

2600

National Home Video Game

Pattereilla toimiva mustavalkoinen Pong-klooni. Ei erityisen arvokas tai hieno, mutta tuli mukaan kirppikseltä. Kuva tulee joskus.

Commodore 64 + IDE64

Tasavallan tietokone varustettuna IDE-kovalevyllä. Kuva tulee joskus.