Intti

Tässäpä inttikuvia. Olin ilmailuhenkisesti suuntaajana 35-millisellä ilmatorjuntatykillä. Paikkana oli Helsingin Ilmatorjuntarykmentti Hyrylässä.

Kuva Kuula

35:ssa on 2 asetta jotka ampuvat yhteensä 18 laukausta sekunnissa. Tykissä on laseretäisyysmittari ja tietokone jotka laskevat sopivan ennakon kuulien varmaan toimituksen takaamiseksi. Tietokone ottaa huomioon mm. ilmanpaineen, tuulen suunnan ja nopeuden, lämpötilan, jne laskelmissaan. Lisäksi tykin putkien päässä olevat häkkyrät eli lähtönopeuskannat mittaavat kranaattien lähtönopeuden sarjan aikana. Suuntaajan hommana on käyttää tietokonetta, ja action-tilanteessa seurata laserilla viholliskonetta ja painaa liipaisimesta.

Itse henk.koht pääsin ampumaan yhteensä 129 kranaattia kahdella ampumaleirillä. Helsingin edustalla Isosaaressa ammuimme meressä kelluvia panssarivaunuja simuloivia tynnyreitä ja Lohtajalla maalilennokin tai Learjetin hinaamaa maalihihaa. Ihan hauskaahan se oli ajoittain ja 6kk on enemmän kuin tarpeeksi riittävän koulutuksen aikaansaamiseksi.
Kaksi viimeistä kuvaa nyysitty www:stä. Kuvien jälkeen vielä tarkemmat tekniset tiedot.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Speksejä webistä:

TECHNICAL DATA

Gun - Calibre - 35mm
Rate of Fire - 2 x 550 = 1100 rounds/min
Muzzle Velocity - 1175 m/s
Barrel Length (90 cal) - 3150 mm
Weight w/ammunition - 7700 kg
Weight w/o ammunition - 7250 kg
GUN-KING 3-D SIGHT SYSTEM
Periscope - Enlargement - 8x
Periscope - Field of Vision - 8 deg.
Laser - range - 4km
Digital Microcomputer (max hit range) - 4 km
AMMUNITION
Types - HEI, HEI-T, HEI-P, SAPHEI-T, TP, TP-T
Mass of round - approx 1562 g
Mass of projectile - approx 550 g
Length of round - approx 387 mm