Tiitin uudehko hieno kotisivu!

Also available in a foreign language.

Terve! Koska vanha kotisivuni oli niin vanha, päätin tehdä paremman. Toivottavasti viihdyt myös tällä sivulla. Päivitin sen kesällä 2018, kun muutin pois Hervannasta.

Hyödyllisiä tai hauskoja juttuja, joita olen webbiin väsännyt:

Kuka minä sitten olen? Olen tekniikan tohtori, kristitty, sopraano/altto, radioharrastaja, hippi, äiti, neuloja ja täti. Olen syntynyt 8.12.1981, tasan vuoden John Lennonin kuoleman jälkeen. Päivitin joskus kotisivulle ikääni, mutta nyt en enää viitsi. Laske itse...

Äiti. Teemu syntyi 10.8.2011, Kerttu 19.9.2014.

Hippi. En omista autoa, ja käytän pyöräillessä kypärää, koska se on oikein. Yritän syödä kasvispainotteista ruokaa. Eläinten oikeudet eivät hirveästi mieltäni liikuta, mutta tiedän lihantuotannon tehottomaksi ja ilmastoa raastavaksi. Dyykkaan tarvittaessa. Saatan olla vähemmän kiintynyt materiaan kuin monet, mutta toisaalta välillä tunnen asuvani liian avarasti ja omistavani liikaa roinaa. En suosi luomua. Kannatan ydinvoimaa.

Vaimo. Menin Timon kanssa naimisiin vuonna 2003, koska tajusin löytäneeni oikean miehen. En ole katunut päätöstä muuten kuin ohikiitävinä hetkinä vuosien varrella. Moni muukin on tunnustanut Timon ihanneaviomieheksi, ainakin minulle ihanteelliseksi. Timo muuten iski minut aikanaan kertomalla, ettei usko vakuutuksiin koska niiden tuoton odotusarvo on negatiivinen. [Lausunto on hyvin karkea yleistys, sanoo kansantaloustieteen kandi Timo.]

Sopraano. Laulan Hervannan gospelkuorossa. Nyt minut on tosin alennettu alttoon. Tervetuloa kuuntelemaan meitä joskus Hervannan kirkkoon! Isoin kuorosaavutukseni oli laulaa Lähetysjuhlilla parilletuhannelle ihmiselle.

Radioharrastaja. Ryhdyin radioamatööriksi vuonna 1998, 16-vuotiaana. Olin aikonut tehdä sen joskus "vanhoilla päivilläni", mutta kerkeää sitä nuorempanakin. Kutsuni on OH3HNY. Harrastan nykyään lähinnä kerhotoimintaa, mutta aion värkätä jonkunlaisen HF-antennin parvekkeelleni. Se on vain hiukan turhan vaikeaa, sillä teen antenneja työkseni, enkä näin ollen osaa mitään käytännön asioita niihin liittyen :) Juonnan myös yleisradio-ohjelmaa Radio Hamissa SRAL:n kesäleireillä. Omat kerhoni on lähinnä OH3TR, mutta iän myötä olen uskaltautunut myös setäkerho OH3NE:lle.

Tekniikan tohtori. Pienestä pitäen tiesin päätyväni teekkariksi. Yritin valita alakseni materiaalitekniikan, mutta Timo antoi minulle opinto-oppaan, ja sieltä katselin vain elektroniikan kursseja. Radioharrastus muuttui näin ammatiksi. Antennitutkijaksi päädyin, koska antennit ovat mystisiä. Varsinaista elektroniikkaa eli mitään käyttöjännitettä tarvitsevaa en ole tehnyt vuosiin. Tein jatkotutkinnon, koska se käytännössä vaaditaan yliopiston opetushommiin. Samalla muutin mieltäni opetushommista, enkä halunnutkaan isona tehdä semmoisia. Päädyin Nokian/Microsoftin insinööriksi, ja siellä oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti. Aika paljon tällä auringonlaskun alalla saa nauttia työttömyyskorvauksista. Nyt kuitenkin olen Patrialla ja ihan oikeissa oman alan hommissa.

Kristitty. Olen uskovainen, ihan perus-evankelisluterilainen. Uskon Jeesukseen omana vapahtajani jne. En ole missään vaiheessa "tullut uskoon", vaan olen aina uskonut. Nuorena olin seurakuntanuori, ja nyt hiukan haen paikkaani seurakunnassa. Kuoro on aika hyvä paikka, samoin sunnuntain aamujumalanpalvelus. Harmiksi se vaan on vasta yhdeltätoista Hervannassa. Tykkään muuten virsien laulamisesta, varsinkin vanhojen virsien.

Neuloja. En ole varsinainen himoneuloja, mutta minulla on aina jotain puikoilla. Jos lähden viikonlopuksi reissuun, otan aina kutimen mukaan. Käsitöihin liittyvä muotoilu ja laskenta on mielenkiintoista. Yritän kehittää uusia tapoja neuloa tumppu tai pipo. Jotain olen julkaissut Ullassa. Osaan tehdä sukan ilman ohjetta. Ohjeesta neulominen onkin sitten hankalampaa, kun ei muka saisi ihan vähän soveltaa.

Roolipelaaja. Pelaan pöytäroolipelejä. Mitä se on? Ryhmä aikuisia ihmisiä kokoontuu samaan huoneeseen ja ihan tosissaan kuvittelee olevansa joitakuita muita, ja vieläpä on puhuvinaan kuten nämä jotkut muut. Konseptina roolipelaaminen on siis käsittämätön. Se on silti erinomainen tapa viettää aikaa. Olen eläytyjä, tykkään siis eläytyä hahmoni tunteisiin ja puhua hahmon suulla. Peleissämme ei ole yleensä systeemiä tai varsinkaan tappeluita. Kerran myös larppasin.

Väittäisin lisäksi harrastavani valokuvaamista, mutta koska tunnen valokuvauksen harrastajia, en uskalla nimittää omaa harrastelijamaista harrasteluani harrastamiseksi. Omistan kuitenkin kohtuullisen kameran ja siihen lasia. Luonnon ja yksityiskohtien kuvaaminen on lähellä sydäntäni, samoin lasten kuvaaminen. Sukutapahtumissa Timo yleensä ottaa kameran, koska minä keskityn ihmisiin.

Tykkään myös kirjoista, elokuvista, pyöräilystä, retkeilystä, jalkapallon pelaamisesta, ruoanlaitosta. Tunnen tähtikuvioita. Osaan Matlabia. Olen lukenut Alastalon salissa.

Älä lähetä minulle sähköposti- tai paperispämmiä näihin osoitteisiin:
Tiiti Kellomäki
Silmäkkeenkatu 1 B 10
33560 Tampere
ensimmainen_etunimeni @ iki.fi
tiiti @ IRCNet
050 325 4000

Viitteet

  1. V. Kilpi: Alastalon salissa. 1933.
  2. D. Adams: Linnunradan käsikirja liftareille ja Maailmanlopun ravintola. 1979--1980.
  3. T. Gilliam: Brazil. Embassy International Pictures, 1985.
  4. G. Reggio: Koyaanisqatsi. IRE Productions, 1982.
  5. Studio Julmahuvi. 1998.