Roina / Crap

This page is http://www.iki.fi/leopold/Roina/

Historia


2020

Jengiväkivalta leviää keskiluokkaisille asuntoalueille, ja ruotsalaiset miettivät, mihin todellisuutta voisi paeta 200902

Suomennettu lainaus Expressenin artikkelista, jonka otsikko on Missä uskallamme asua jengiväkivallan Ruotsissa?:
Yli puolet ruotsalaisista epäilevät poliitikkojen ja viranomaisten kykyä pysäyttää jengiväkivalta. Raju väkivalta - joka jo kauan on vaivannut ongelma-alueita - alkaa nyt hivuttautua yhä pidemmälle keskiluokan alueille.

Loppukesä on ollut verinen. 12-vuotias tyttö ammuttiin hengiltä, kun hän joutui rikollisten väliin McDonald'sin ulkopuolella Botkyrkassa. Kaksi teinipoikaa ryöstettiin, nöyryytettiin, raiskattiin ja haudattiin elävältä solnalaiseen kirkkomaahan. Rikollisklaani asettelee katuesteitä Göteborgiin.

Painostettu poliisipäällikkö vetosi kansalaisiin "fokusoitumaan kohtaamaan nykytilanne." Mitä se nyt sitten tarkoittaakaan.

Ystäväni eivät ole muuttamassa maasta pois. Mutta yhä useammat miettivät suurkaupunkien taakseen jättämistä. He kysyvät itseltään: missä lapset ovat turvassa? Missä he voivat kasvaa samalla tavalla kuin itse saimme?

Sanaa aihetta pohtii toinenkin Expressenin alkuvuodesta julkaisema artikkeli Kun lapsiryöstely saapuu omakoti-idylliin, on jo myöhäistä. Suomennettu lainaus alla:
Mikä on uutta on se, että ongelma-alueiden nuoret ovat alkaneet viedä rikollisuuttaan muuallekin suurissa määrin. Esimerkiksi ihmisten ryöstelyjen määrä on puolittunut Rinkeby-Kistassa samaan aikaan, kun niiden määrä lisääntyy dramaattisesti paikoissa, jotka ennen olivat turvassa, kuten Täbyssä ja Haningen omakotialueella.

[...]

Mutta poliittisesti tämä alueellinen leviäminen tekee valtavan eron. "Nuorisoryöstely muuttaa kaiken", kirjoitti Paulina Neuding tämän viikon kolumnissaan Dagens Samhällessä. Olen samaa mieltä analyysistä.

Todistajanlausunnot ryöstettävistä, pahoinpideltävistä ja nöyryytettävistä keskiluokkaislapsista ovat räjähdysherkkää tavaraa. Se vetää maton monien ihmisten jalkojen alta. Kahvipöytien äärellä käydään uudenlaisia keskusteluja: "Missä on turvallista asua? Pitäisikö muuttaa X:ään vai Y:hyn?"

Ryöstelyaallossa on myös mukana etninen ulottuvuus, joka on yhteiskunnan kannalta äärimmäisen hajottavaa. Mahdollisuuksien ikkuna sulkeutuu.

Artikkeli jatkaa:
Naapurimaissamme integraationn voidaan suhteutua hyökkäävästi - kuinka ulkomailla syntyneet lapset pitää jakaa niin, että oppivat kielen nopeasti. Esimerkiksi Tanskassa käytetään periaatetta, että korkeintaan 20 prosenttia oppilaista saa olla ulkomaalaissyntyisiä.

Mutta Ruotsissa suhteet ovat aivan erilaisia - Tukholmassa 25 ja Malmössä 33.8 prosenttia asukkaista ovat syntyneet ulkomailla - samaan aikaan, kun olemme valinneet järjestelmän sekä asumisen että opiskelun suhteen, joka suosii erottelua.

Tulee olemaan vaikeaa tehdä mitään dramaattista erottelun suhteen - puhumattakaan siitä, että se olisi poliittisesti mahdotonta. Päin vastoin olemme matkalla, kuten aiemmin olen kirjoittanut, kohden "exit-yhteiskuntaa" - yhteiskuntaa, jossa pyritään lykkäämään ongelmiksi katsottuja asioita - ala-arvoisia kouluja, rikollisuutta ja hoitojonoja - muuttamalla, vaihtamalla koulua, ottamalla lisävakuutuksia, ja niin edelleen. Ryöstelyaalto tulee yhä vahvistamaan tätä trendiä.

Ruotsi paransi Pisa-tuloksiaan - valehtelemalla 200603

Ruotsin viimeisimmät Pisa-tulokset näyttävät perustuvan vääristeltyihin lukuihin, kertoo Expressen-lehden tekemä selvitys.

Lehden mukaan suuri määrä maahanmuuttajaoppilaita on jätetty pois testistä vastoin Pisa-kokeen kansainvälisiä sääntöjä. Luvut myös viittaavat siihen, että heikolla kielitaidolla varustettuja Ruotsissa syntyneitä toisen polven maahanmuuttajia on jätetty pois kokeesta.

[...]

"Kyseessä näyttää olevan vakava menetelmävirhe, joka on systemaattisesti parantanut keskiarvoa. Opetusvirasto on käyttänyt tätä korotettua keskiarvoa antaakseen liian positiivisen kuvan ruotsalaisen koulun kehityksestä", sanoo lehden haastattelema taloustieteen professori Magnus Henrekson, joka on tutkinut Ruotsin koulujärjestelmän kehittymistä.

Yhteensä Ruotsi poisti kokeesta 11 prosenttia oppilaista, eniten vertailumaista.

Expressenin pitkässä ja perusteellisessa artikkelissa kerrotaan myös, että Pisa-sääntöjen mukaan enintään 5 prosenttia oppilaista saa poistaa kokeesta. Vuoden 2015 Pisa-tutkimuksessa Ruotsi vielä noudatti sääntöjä. Nyt huonointa oppilasainesta on jätetty pois yli kaksinkertainen määrä siihen verrattuna, mikä on sallitun maksimimäärä, ja kas kummaa, tulokset paranivat.

EIT antoi Suomelle langettavan päätöksen irakilaisemiehen kuolemasta, jota ei kuitenkaan tapahtunut 200525

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi Suomelle langettavan päätöksen ihmisoikeusloukkauksesta marraskuussa 2019.

Kyseisessä tapauksessa oli aluksi kyse siitä, että kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija palautettiin kotimaahansa Irakiin, missä hän tuli surmatuksi.

Huhtikuussa tapahtui käänne, kun keskusrikospoliisi (KRP) epäili, että irakilaismies saattaisikin olla elossa.

Nyt maanantaina KRP tiedotti, että esitutkinta on laajentunut. Poliisi epäilee, että EIT:n lisäksi väärennettyjä asiakirjoja on toimitettu myös Helsingin hallinto-oikeudelle. Esitutkinnan mukaan turvapaikkaa hakenut irakilaismies on yhä elossa.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä väärennyksenä ja epäiltynä on useita henkilöitä.

Ennustukseni siitä, miten COVID-19 -koronapandemia tulee jatkumaan 200318

Otsikko sanoo kaiken.

2019

Media alkaa lopultakin herätä haittamaahanmuuton ongelmiin 190114

Mika Koskinen kirjoittaa mm. seuraavaa Iltalehdessä:
Maahanmuuttokeskustelu kuitenkin padottiin vaikenemalla tai kuitattiin jopa rasismisyytöksillä, jos joku rohkea halusi nostaa ongelmia esille. Tilastotietoa oli kylliksi tarjolla ja vilkaisu Ruotsiin olisi varmasta pudottanut suomut monen silmiltä. Vahva tuntemukseni on, että "tavallisen kansan" piirissä nämä ongelmat on tunnistettu jo pitkään ja tilanne herättää kasvavaa huolta, jopa raivoa.

Mikä sitten on se keskustelu, jota Suomessa ei edelleenkään käydä, mutta johon koko ongelma tiivistyy? Yksinkertaisesti kyse on siitä, että Suomi on ollut liian houkutteleva maa turvapaikanhakijoille, turvapaikanhakijoille on myönnetty löysin perustein turvapaikkoja ja tämän seurauksena Suomessa on liikaa turvapaikanhakijoita, jotka muodostavat kansallisen turvallisuusuhan. Mikä itsenäinen maa lakaisee tällaisen kysymyksen maton alle?

Lainataan vielä kuukauden takaista Ilta-Sanomien artikkelia:
Vuonna 2017 afganistanilaisia ja irakilaisia epäiltiin lukumääräänsä nähden seksuaalirikoksesta 40 kertaa niin usein kuin suomalaisia. Tämä voidaan laskea poliisin ja Tilastokeskuksen tilastoista.

2018

Li Anderssonilla on yksinoikeus lasten käyttämiseen pelinappuloina 181023

Iltalehti uutisoi seuraavan uutisotsikon alla: Li Andersson pitää yrittäjien ruokatarjoilua lakkopäivinä vastenmielisenä kampanjana - "käyttävät lapsia pelinappuloina" Pohjatilanne: lapset eivät saa kouluruokaa, koska lakko. Jotkut ovat menneet tekemään sen kauhean teon, että ovat omalla kustannuksellaan toimittaneet ruokaa kouluun. Li Andersson sanoo:
Tässä käytetään tietyssä mielessä lapsia pelinappuloina, mutta se ikään kuin verhoillaan huoleen lasten ja vanhusten hyvinvoinnista.
Kaikkien tulee vastaisuudessa muistaa, että lasten ja vanhusten pelinappuloina käyttäminen on Li Anderssonin ja SAK:n yksinoikeus. Tai mitä nimitystä näiden puolustuskyvyttömien ryhmien nälkiinnyttämisestä nyt haluaakin käyttää.

Ruotsissa ei ole vaalisalaisuutta 180910

Suomennettu lainaus:
Tanskalainen poliitikko Michael Aastrup Jensen esittää kovaa kritiikkiä ruotsalaista vaalijärjestelmää kohtaan.
Suomennettu lainaus:
- Niistä vaalitarkkailutehtävistä, joilla olen ollut mukana, en ikinä ole nähnyt mitään niin epädemokraattista kuin ruotsalainen järjestelmä. Se on kaukana eurooppalaisesta tasosta.
Suomennettu lainaus:
Kritiikkinsä hän osoittaa erityisesti vaalilippujärjestelmää kohtaan, joka hänen mukaansa ei takaa vaalisalaisuutta.
Ruotsissahan on tosiaan käytössä vaalilippujärjestelmä, jossa äänestettävän puolueen vaalilippu, joka on selkeästi merkitty juuri tämän puolueen lipuksi, poimitaan joko vaalihuoneiston ulkopuolella olevalta puolueen mainoshenkilöltä tai vaalihuoneiston seinältä. Tämä tehdään aivan näkyvillä, muiden katseiden alla. Tämän jälkeen lapun kanssa voi mennä vaalikopperoon ja mahdollisesti ruksata siellä vielä suosikkiehdokastaan. Kun lippu on suljettu kirjekuoreen, se laitetaan vaaliuurnaan. Teoriassa on mahdollista käyttää myös tyhjiä äänestyslippuja, mutta näihin ei saa kirjoittaa ehdokkaan nimeä. Eli blankot eivät ole äänestyslippuina tasa-arvoisia valmiisiin verrattuna.

Ihan vain ajatusleikkinä: jos Putinin Venäjällä olisi samanlainen avoin äänestysjärjestelmä, olisikohan siitä noussut länsimaissa meteli jo aikaa sitten?

Järjestelmä on todella monella tavalla altis väärinkäytöksille. Sukulaiset voivat halutessaan valvoa toisiaan. Ja voihan niitä vaalilippuja hukatakin. Oli Ruotsidemokraateista mitä mieltä tahansa, niin on demokratian kannalta on aika arveluttavaa, että SD:n vaaliliput olivat "kadoksissa" Annedalsskolanin äänestyspisteellä Göteborgissa kahden tunnin ajan. Puolueen henkilöehdokkaita ei siellä siis voinut äänestää lainkaan tänä aikana, ellei ollut saanut oikeaa vaalilippua käsiinsä jo ennen äänestyspisteelle käymistä.

Tässä vielä aiheesta suomeksi.


HS: Naamiomiehet hyökkäsivät rakenteilla olevalle poliisiasemalle Rinkebyssä, Göteborgissa poltettiin poliisiauto - turvattomuuden tunne on kasvanut ruotsalaisten keskuudessa 180809

Lainaus:
Tukholman Rinkebyssä naamioidut miehet ajoivat autolla rakenteilla olevan poliisiaseman työmaalle portin läpi tiistain vastaisena yönä. Miehet heittelivät kivillä ja voimakkailla paukkupommeilla kohti työmaan vartijoita, kertoo uutistoimisto TT. Sen jälkeen he sytyttivät tuleen auton, jolla olivat aidan läpi ajaneet. Palavassa autossa oli lisää ilotulitteita.
Toinen lainaus:
Rinkebyn asukkaat ovat toivoneet pitkään omaa poliisiasemaa. Tukholman levottomien luoteisten lähiöiden alueelta poliisiasema on puuttunut kokonaan sen jälkeen, kun Kistan asema vuosi sitten suljettiin. Rinkebyn aseman rakentaminen on viivästynyt kuitenkin kahdella vuodella. SVT:n mukaan yksi syy viivästykseen oli, ettei mikään rakennusyhtiö halunnut aluksi ottaa työtä tehtäväkseen turvallisuussyiden vuoksi.
Rakennusyhtiöt selvästi osasivat ennakoida, että jotain nyt tapahtuneen kaltaista saattaisi käydä.

2017


Tuomas Enbuske: Timo Soini on Suomen suurin koulukiusaaja 170616

Enbuske sanoo kirjoituksessaan osuvasti mm. seuraavaa:
"Neekerit kun tulee tänne sosiaalituilla elämään ja sotaveteraaneista ei huolehdita, niin välillä mua mietityttää kuinka tää kaikki olis voitu pelastaa jos historian aikana ois muutamaa feministiä lyöty kotona turpaan ennen kuin ne pääsi avaamaan suunsa julkisesti."

Jussi Halla-aho? Joku muu persujen puoluekokouksessa Soinin puolueen kaapannut "nuiva"? Ei.

Näin puhui ulkoministeri Timo Soinin hyvä ystävä, edesmennyt Tony Halme. Soini herkistyi pari vuotta sitten ja kertoi kuinka Halme oli hyvä esikuva nuorisolle. Siis tämä sama Halme, joka pilkkasi säännöllisesti somaleja, maahanmuuttajia, homoja, lesboja, taiteilijoita, feministejä ja naisia.

Loppuhuipennoksessa todetaan:
Soini on saavuttanut asemansa valehtelemalla, kiusaamalla ja rasismin normalisoinnilla.
Juttu päättyy jo klassisiin Matias Turkkilan sanoihin, tosin ilman lähdeviitettä:
Soini ei ole pienen ihmisen asialla. Hän on ison ihmisen asialla. Itsensä.

Perussuomalaisten hajoaminen oli suunniteltu juttu 170615

Lännen median toimittaja Lauri Nurmelta julkaistiin 3.6.2017 artikkeli nimeltään Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle: soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän. Se alkaa seuraavasti:
Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.

Näin voitaisiin toimia, jos Jussi Halla-aho valitaan viikon kuluttua Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tuore LM-kysely vahvistaa, että Halla-aho saattaa voittaa äänestyksessä Sampo Terhon.

Myös loikkareiden lukumäärä lasketaan:
Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Sipilän hallitus voisi helposti jatkaa työskentelyään, koska keskustalla on 49 ja kokoomuksella 37 kansanedustajaa. Koossa olisi valmis enemmistöhallitus, jonka toimintakykyä Sipilä saattaisi vahvistaa kristillisdemokraateilla ja rkp:llä tai jommallakummalla.
Seuraavana päivänä 4.6. itse suurloikkari Timo Soini raivosi seuraavaa blogiartikkelissaan Juudas meni ja hirtti itsensä:
Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi.

Perussuomalaisten puoluekokous kuumentaa tunteita jo siinä määrin, että järjen valo jättää herkimmät.

Soini päättää artikkelinsa hienosti:
Valhe aseena on alhaisin astalo.
Niinpä. 10.6. Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi ja siitä ei mennyt montaakaan päivää, kun Soini ja kumppanit keksivät idean uudesta puolueesta ja loikkasivat sinne.

Hesari kirjoittaa vielä 14.6. toimittaja Lauri Nurmesta ja hänen tiedoistaan. Soinin blogikirjoituksesta kerrotaan seuraavaa:

Nurmi sanoo nyt, että Soinin purkaus oli looginen. "Hän käytti tarkoituksella kovaa kieltä ja halusi kyseenalaistaa uutisen, koska se osui maaliin. Soini kyllä tiesi, että suunnitelma oli olemassa. Hän uhrasi tarkoituksella maineensa."

"Perussuomalaisten hajoaminen ei ollut mikään improvisoitu veto, vaan siitä oli keskusteltu hallituksessa jo touko-kesäkuun vaihteessa", Nurmi sanoo.

Ketkä asiasta keskustelivat?

"Hallituksen johtokolmikko (Sipilä, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja ulkoministeri Timo Soini).Tämä oli yhdessä mietitty toimintavaihtoehto siltä varalta, että Halla-aho voittaa."

Ja:
Sipilä ja Orpo ovat nyt sanoneet, etteivät tienneet etukäteen perussuomalaisten kahtiajaosta. Nurmen mukaan tämä on puhdasta poliittista teatteria.

"Sipilä onnistui tässä pelastamaan hallituksen. Tästä oli etukäteen keskusteltu ja tätä oli suunniteltu, tähän oli valmistauduttu", Nurmi väittää.

Ja taitaapa se Nurmi olla oikeassakin.

Juudas hirtti itsensä, kuten Soini ansiokkaasti muistutti. Soini puolestaan jatkaa hillotolppajahtia Audin takapenkillä. Ja, kuten Soini itse sanoi 4.6.: "Pidän loikkareita luusereina." Sitä hän on. Itsensä asialla oleva surkea ja selkärangaton luuseri, joka jatkaa jokapäiväistä blogissaan öyhöttämistään ja möyhöttämistään sanomatta mitään.


Verinen jengisota riehuu Tukholmassa 170311

Iltalehti kirjoittaa jengisodasta, jossa Merhawi Aregai ja neljä muuta ruotsalaista on tapettu viimeisen kahden vuorokauden sisällä. Iltalehti paljastuu valemediaksi seuraavasta, selkeän perättömästä väitteestä:
Aftonbladetin haastatteleman kriminologian professorin Leif G. W. Perssonin mukaan Ruotsissa tapahtuu tällä hetkellä jotain täysin ainutlaatuista.

- Mitään tällaista ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin.

Professori myöntää, että ne tavalliset ihmiset, jotka asuvat pahimmilla rikosten riivaamilla alueilla, ovat pulassa.

- Heidän autojaan tuhotaan, heidän kauppojaan ryöstetään. Jos joku sairastuu, ambulanssi ei ehkä saavu paikalle, koska sitä kivitetään. Nämä ihmiset elävät alueella, jossa laki ei enää vallitse.


Ruotsissa ei ole no-go zoneja 170221

Ruotsissa ei tunnetusti ole alueita, jonne viranomaiset eivät voisi mennä, paitsi tietenkin valemedian, kuten Aftonbladetin valeartikkelissa.
Polis avlossade varningsskott mot stenkastande ungdomar i Rinkeby, Stockholm, på måndagskvällen.

Under en period fick polisen dra sig tillbaka från området där två våldsamma upplopp nu utreds. Även bilar har brunnit och flera butiker har haft inbrott.

"Poliisi ampui varoituslauuksia kiviä heittäviä nuoria kohden Rinkebyssä, Tukholmassa, maanantai-iltana.

Poliisi joutui perääntymään joksikin aikaa alueelta, jossa kahta väkivaltaista mellakkaa nyt tutkitaan. Myös autoja on palanut ja useita liikkeitä kohtaan on ollut murtoja."

(Kääntäjän huomautus: Joku toinen olisi passiivimuodon sijaan voinut kirjoittaa, että autoja on poltettu ja liikkeisiin on murtauduttu.)

Polisen uppgav inledningsvis att man fick dra sig tillbaka från Rinkeby efter händelsen. Eftersom polisen inte var på plats åkte inte heller räddningstjänsten in.
"Poliisi sanoi joutuneensa perääntymään Rinkebystä tapahtuman jälkeen. Koska poliisi ei ollut paikalle, ei pelastuslaitoskaan mennyt alueelle."

Mikähän ihme ruotsalaisnuoria Bengtiä ja Ingemaria oikein vaivaa? Ja jos tämmöiset tapahtumat eivät määritä no-go -aluetta, niin mikä sitten? Ja sitten taas toisaalta, jos syy ei olekaan Bengtin ja Ingemarin, eikö heitä yhtään suututa tulla jatkuvasti syytetyksi autojen polttelusta ja kivien heittelystä?


Kiristyskirjefirma Hedman Partnersille tappio markkinaoikeudessa 170208

Markkinaoikeus hylkäsi tekijänoikeuksien haltijan hyvitysmaksukanteen, joka perustui väitettyyn televisiosarjan jaksojen lataamiseen ja edelleen jakamiseen BitTorrent-vertaisverkossa
Vastaaja oli kiistänyt ladanneensa ja edelleen jakaneensa televisiosarjan jaksoja. Vastaaja perusteli kiistämistään muun muassa sillä, että vastaajan käytössä oli langaton internetyhteys, jota oli mahdollista käyttää myös vastaajan asunnon ulkopuolelta ja sillä, että vastaajan tietokoneista ja verkkokiintolevyistä ei tehdyssä tutkimuksessa löytynyt jälkiä televisiosarjan jaksoista tai BitTorrent-ohjelmasta.

Markkinaoikeus arvioi asiassa esitettyä näyttöä ja katsoi, että kantaja ei ole esittänyt riittävää selvitystä siitä, että vastaaja olisi itse henkilökohtaisesti suorittanut televisiosarjan jaksojen lataamiset. Tässä harkinnassa markkinaoikeus otti huomioon sen, ettei asiassa esitetty selvitystä siitä, että vastaajan langaton internetyhteys olisi ollut suojattu eikä asiassa esitetty muutakaan selvitystä, joka olisi suoraan liittänyt vastaajan televisiosarjan jaksojen lataamisiin. Vastaaja on lisäksi esittänyt selvitystä siitä, ettei hänen tietokoneillaan tai verkkokiintolevyillä ole jälkiä televisiosarjan jaksoista tai BitTorrent-ohjelmasta ja että hänen langattoman verkkonsa toimintasäde on voinut olla jopa 300 metriä.

Markkinaoikeus määräsi oikeudenhaltijat maksamaan yrittäjän oikeudenkäyntikulut, 28135.60 €.

Asiasta kirjoitetaan osuvasti Janne Paalijärven blogissa. Hesarilla on aiheesta seikkaperäinen kirjoitus.


Mistä tämä viimeisin autovero- ja liikennesekoilu oikein tuli? 170124

Nyt, kun viimeisin kierros mustien laatikoiden asentamisesta autoihin on taas kerran torpattu, on aika etsiä syyllisiä. Iltalehden toimittaja Olli Ainola epäilee liikenneministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiaista kulissien takaiseksi hääräilijäksi, ja kirjoittaa mm. seuraavaa:
Kuka on tämän rallin tallipäällikkö? Hän on liikenneministeriön ylin virkamies, kansliapäällikkö Harri Pursiainen.

Pursiaisen tallissa sählää pitkälti sama vaikuttaja- ja sijoittajaporukka, joka viime vaalikaudella tanssitti Kyllöstä.

Tärkein takapiru on keskustan entinen puheenjohtaja Esko Aho, pääministeri Juha Sipilän kaveri.

Ministeriö jopa maksaa Aholle konsulttipalkkiota tämän omien ideoiden lobbaamisesta. 12 000 euroa plus kulut ovat Aholle pelkkä kahviraha, jos hurja visio joskus toteutuu.

Tahtojen taistelun vakavuudesta kertoo, että mukaan värvättiin jopa SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly. Hän pehmittää ay-liikettä ja demareita 12 000 eurolla.

Ahon konsulttisopimuksen mukaan tavoitteena "on tuottaa visio siitä, miten liikenne- ja viestintäjärjestelmän rohkeammalla kehittämisellä luodaan Suomen hyvinvoinnille, kilpailukyvylle ja kansantaloudelle suotuisa ympäristö".

Sanahelinä tarkoittaa, että Pursiaisen talli tahtoo tehdä Suomesta digitoidun liikenteen koelaboratorion ja rikastua.

En yhtään ihmettelisi, vaikka Ainola olisi oikeassa.

Mustan laatikon sisältävät suomalaisautot seurattavissa netissä 170108

Lainaus 1:
Tämänhetkisen tiedon mukaan tietoturvaongelma löytyi nololla tavalla: Siihen riitti yksi Google-haku mustia laatikoita valmistavan yrityksen domainiin. Kun paljastuneella verkkosivulla valitsi mustan laatikon tyypin ja 6-numeroisen tunnisteen, sivu rupesi puskemaan auton koordinaatteja näkyviin. Näitä koordinaatteja pystyy iskemään esim. Google Mapsiin ja katsomaan, missä autot ovat menossa. [...] Minkäänlaista varsinaista tietoturvaratkaisua sivulla ei ollut, mikäli generoitavissa olevaa 6-numeroista tunnistetta ei lasketa sellaiseksi.

Lainaus 2:

Hallituksen kaavailemat mustat laatikot ovat vakava uhka autoilijan tietoturvalle ja yksityisyydensuojalle. Kuvitellaanpa tilannetta, jossa autojen mustien laatikoiden pakko olisi mennyt eduskunnassa läpi. Kuvitellaan edelleen, että näitä asennuksia olisi tehty autoihin vaikkapa miljoona. Jos joku löytää tässä vaiheessa vastaavankaltaisen reijän, hän voi käyttää tietoja rikolliseen toimintaan todella tehokkaasti.

2016


Päivän Byrokraatti 161215

En ollut tästä webbisivusta kuullutkaan ennen Riku Rantalan haukkumakirjoitusta Hesarissa. Streisand-efekti ja silleen.

Eagles of Death Metalin laulaja muistelee Bataclanin verilöylyä 160524

Eagles of Death Metalin laulajalla Jesse Hughesilla on voimakkaita mielipiteitä, ja hän on varma siitä, että terroristit laskettiin hyvissä ajoin sisälle keikkapaikalle.

2015


Zimbabwessa ei yhden leijonan perään itketä 150806

The New York Timesin kolumnissa zimbabwelainen lääketieteen opiskelija Goodwell Nzou pohdiskelee valtavan mediajulkisuuden saaneen leijonan tappamista.
Did all those Americans signing petitions understand that lions actually kill people? That all the talk about Cecil being "beloved" or a "local favorite" was media hype? Did Jimmy Kimmel choke up because Cecil was murdered or because he confused him with Simba from "The Lion King"?

Vuoden 2015 versio rasvojen terveellisyydestä 150531

Vuoden 2015 totuuksia ovat:
"Väestötutkimukset viime vuosilta ovat toistuvasti näyttäneet, ettei tyydyttyneiden rasvojen ja sydän- ja verisuonitautien välillä ole itsenäistä yhteyttä."
"Tyydyttyneellä rasvalla ei ole tutkimuksissa osoitettu olevan mitään yhteyttä sydän- ja verisuonisairauksiin, sen sijaan runsaan auringonkukka- ja rypsiöljyn käytön on todettu jo 60-luvulla olevan yhteydessä sydän- ja verisuonisairauksiin niiden sisältämän runsaan omega-6-rasvahapon vuoksi."
"Nykyään margariineja ei enää koveteta transrasvaksi, mutta rasvahapot hapettuvat edelleen myrkyllisiksi perimäainesta ja soluja vahingoittaviksi yhdisteiksi. Kovetusprosessissa margariineihin jää jäämiä nikkelistä ja alumiinista. Tutkimusten mukaan margariinit aiheuttavat insuliiniresistenssiä ja altistavat diabetekselle sekä estävät kroonisia tulehdussairauksia ehkäisevien rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä. Sydänterveellinen voi on suomalaisten tärkeimpiä luonnollisia rasvoja. Voi parantaa vastustuskykyä ja ehkäisee diabetesta."
"On käsittämätöntä, että viralliset ravitsemussuositukset suosittelevat edelleen jokaiselle, myös diabeetikoille, 6-9 palaa leipää päivässä kevytlevitteiden kera. Runsashiilihydraattinen ja vähärasvainen ruokavalio on oiva keino saada meidät ylipainoisiksi ja diabeetikot pysymään diabeetikkoina."
"Rypsi- ja auringonkukkaöljyä en suosittele, sillä niiden sisältämä omega-6-rasva on yksi tärkeimpiä kroonisen tulehduksen ja valtimoplakin aiheuttajia."
"Hiljattain on vahvistunut vanha tieto siitä, että maitorasvat ovat sydänterveyttä edistäviä. Maitotaloustuotteista tulisi valita aina rasvaisimmat ja jos mahdollista, pastöroimattomat ja homogenoimattomat."
"Kolesteroliteoria on yksi suuria huijauksia lääketieteessä. Kolesterolilla ja sydänterveydellä ei ole osoitettu olevan yhteyttä. Kolesteroli on elimistömme muodostama aine, ei rasva, joka toimii mm. D-vitamiinin ja monien hormonien esiasteena, sekä solujen korjausaineena."
"Vuosikymmeniä on ajateltu, että kolesteroli olisi yksi tärkeimpiä syitä valtimonkovettumataudille. Näin ei ole. Nauttimalla kanamunaa ja katkarapuja tuet elimistön kolesterolijärjestelmää ja hormonituotantoa."

"Kaikkien ei tarvitse opiskella ruotsia, englanti on maailmankieli" 150522

"Ruotsin opintoasioista vastaava ministeri Aida Hadzialic sanoo, että kaikkien Ruotsissa asuvien ei tarvitse opiskella ruotsia. Hän ehdottaa, että Ruotsiin muuttaneet siirtolaiset voisivat suorittaa lukion kokonaan englanniksi."
Tässäpä vasta Suomelle oiva markkinarako! Kun Ruotsista nyt loppuvat ruotsin kielen osaajat, valtaamme heidän koko työmarkkinansa pakkoruotsinkielentaitoisilla duunareillamme! Lama on ohi!

2014


Ruotsissa runsas maidonjuonti lyhentää ikää 140929

Hesari kertoo "laajasta ruotsalaistutkimuksesta", jossa "havaittiin, ettei runsas maidon juominen suojannut ikääntyviä ihmisiä luunmurtumilta. Lisäksi runsas maidonkulutus voi olla yhteydessä ennenaikaisen kuoleman riskiin."

Artikkeli kertoo mm. seuraavaa: "Naisten kohdalla havaittiin selvä yhteys maidonkulutuksen ja ennenaikaisen kuoleman välillä." [...] "Miehillä yhteys kuolleisuuteen oli pienempi kuin naisilla, mutta tilastollisesti merkittävä." [...] "Sen sijaan fermentoituja maitotuotteita - kuten jogurttia tai juustoja - runsaasti kuluttavilla murtumien ja ennenaikaisen kuoleman riski oli selvästi pienempi."


Tulkoon valkeus 140904

Ylioppilaslehti ottaa kantaa Valkeen valokuulokkeisiin, ja aloittaa raflaavasti: "Valkee on myynyt korviin laitettavia kirkasvaloja lähes 60 000 paria. Niitä markkinoidaan valehtelemalla. Kuinka kauan oululais-startup jaksaa käydä informaatiosotaa tiedettä vastaan?"

Suomalaisten skeptikkojen yhdistys Skepsis ry antoi Valkeelle vuosittaisen Huuhaa-palkintonsa vuonna 2012. Skepsiksen perustelut eivät ole pahemmin vanhentuneet.


Sofi Oksanen: Venäjä on jo voittanut informaatiosodan 140902

Iltalehdessä julkaistu juttu on pitkä, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen - alusta loppuun.

Miksi kutsuisi ihmistä, joka toistuvasti syytää nigerialaiskirjeisiin satoja tuhansia euroja? 140821, päivitetty 180425

Miten voi olla, ettei Yleisradion toimittaja Eero Hyvösellä näytä olevan aavistustakaan, että uutisoi tyypillistä isorahaisempaa, eli 336'000 euron nigerialaishuijausta? Jopa "asiainhoitaja" Mark Wilsonin nimi täsmää tunnettuihin huijauksiin! Iltalehti tuntuu olevan paremmin kärryillä.

Lisäys 140822: Nyt Yleisradiokin on herännyt siihen mahdollisuuteen, että apinaa on saatettu koijata.

Lisäys 140826: Oikean Regina Chiluban asiainhoitaja ilmoittaa, ettei tämä ole kuullutkaan mistään Sunny Car Centeristä, mutta onneksi toimitusjohtaja Ritaluoma uskoo mihin haluaa, ja sanoo oikeat tiedot saadessaan: "Tämä on ihan bullshittiä koko juttu". Sitäpä juuri.

Lisäys 140903: Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Ritaluoma lähettää lisää rahaa Afrikkaan, tällä kertaa "ihmisoikeustoimisto CIPDH":lle, jonka pitäisi selvittää, miten "autokauppahanketta vahingoittavaa väärää tietoa" on päätynyt Sambian mediaan. Hyvä, että keskitytään olennaiseen! Hämeen Sanomat tosin väittää hasstatelleensa CIPDH:n lakiosaston johtaja Anna Bozinia, jonka mukaan järjestö ei tutki asiaa. Yhteenveto: Ritaluoman mielestä meille kaikille tuntematon "ihmisoikeusjärjestö" tutkii "tietovuotoa", mutta järjestön edustajan mukaan näin ei ole.

Lisäys 140904: Ritaluoman mukaan hänen palkkaamansa selvitysmies on osoittanut Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston perussuomalaiset syyllisiksi "tietovuotoon", mutta Hesarin mukaan selvitysmies ei tätä vahvista. Selvitysmies ei myöskään nyt myönnä toimivansa sen järjestön nimissä, jossa Ritaluoma hänen väittää toimivan. Ja, mikä pahinta, selvitysmies epäilee - yllätys yllätys - nigerialaishuijausta.

Lisäys 141001: Nyt syyskuun loppuun asetettu takaraja 8.4 miljoonan euron tonttimaksulle meni, mutta nig... sambialaista rahaa ei vain ole kuulunut. Kovin moni ei tainnut enää yllättyä.

Lisäys 141022: Rahoituksesta on neuvoteltu useamman tahon kanssa, mutta valitettavasti kateellisuuden aiheuttama myllytys julkisuudessa vaikeuttaa rahoituksen järjestymistä, kertoo Ritaluoma. Työpaikkoja kun kuitenkin olisi edelleenkin luvassa 1000-1500. Sen sijaan "tietovuodosta", josta piti saada lisää tietoa syyskuun alussa, hän sanoo vain, että "Otetaan nyt ihan rauhassa". Ettei vaan koko "tietovuoto" ollut ihan itse keksitty satu, jotta ihmisten katseet saataisiin käännettyä sopivaan suuntaan - eli pois lapsellisesta nigerialaisansaan astumisesta.

Lisäys 141025: Eihän tästä tule loppua lainkaan! Eilen Helsingin Sanomat paljasti, että jo viime vuoden lokakuussa on "ghanalaismiehelle" lähetetty 150'000 € Sunny Car Centerin rahaa 100 miljoonan euron lainan saamiseksi. Ja katsos kummaa, tässäkään tapauksessa rahaa ei kuulunut. Tutkintapyyntö on jätetty poliisille huhtikuussa 2014. Silti piti vielä tänä kesänä lähettää väkisin ja poliisin estelyistä huolimatta 336'000 € lisää. Miksi pitäisi kutsua sellaista ihmistä, joka ei opi virheistään mitään?
(TV-sarja Pasilan 3. kauden 6. jakson Jyrsijä 2000 mukaan vastaus kysymykseen on "Self-made man". Kannattaa katsoa. Siinä on oikeasti hyviä ajatuksia.)

Hesari teki tänään myös pidemmän jutun, otsikolla Tällaisilla tarinoilla poliitikot käännytettiin Sunny Car Centerin puolelle.

Lisäys 150303: Eiköhän tämä nyt ollut tässä, nyt kun viime kuun lopulla verottaja haki SCC:tä konkurssiin.

Lisäys 180425: Huijausten yhteissumma näyttääkin olleen useita miljoonia euroja, kirjoittaa Ilta-Sanomat.


Viininmaistelu on yhtä tyhjän kanssa 140820

Todisteet tuntuvat osoittavan, että hienon ja huonon viinin erottaa toisistaan hinta, pullo ja etiketti. Sisältö ei juuri liity asiaan.

Nick Hanauerin kirje sikarikkaille 140718

Amazon.com:in ensimmäisen perheen ulkopuolisen sijoittajan avoin kirje muille ökyrikkaille minimipalkan noston puolesta.

2013


Napajäätikkö palaa 130909

Pohjoisnapajäätikkö on tänä vuonna kasvamassa, vaikka BBC:n uutisoi vasta vuonna 2007, että jäätikön pitäisi vuoteen 2013 mennessä kadota kesäisin kokonaan.

Google muistuttaa, ettei pilvipalveluiden käyttäjillä ole yksityisyyttä 130814

Jo muutaman vuoden ajan tietokoneiden ja tablettien käyttöä ollaan ajettu pilveen oikein urakalla. Onneksi aina silloin tällöin saadaan muistutuksia siitä, miten turvassa tietomme siellä pilven päällä ovat.
"People sending email to any of Google's 425 million Gmail users have no "reasonable expectation" that their communications are confidential, the internet giant has said in a court filing."
EFFIn lakimies Ville Oksanen on myös avannut suunsa asian tiimoilta.

Instagram ja Facebook saavat "tekijän"oikeudet varastamiinsa kuviin 130430

Brittilässä, ja ihan varmasti kohta kaikkialla muuallakin, kaikki ilman oikeita copyright-merkintöjä olevat kuvat ovat automaattisesti yhdysvaltalaisten suuryritysten omaisuutta. Näin se tekijänoikeus muuttuu.

Legendary Viking Sunstone Navigation: Solved 130306

Viikinkien myyttiset aurinkokivet eivät olekaan myytti, vaan ilmeisesti aivan totta.

America's Real Criminal Element: Lead 130130

"New research finds Pb is the hidden villain behind violent crime, lower IQs, and even the ADHD epidemic."
Yhdysvaltain 1970-1980 -lukujen rikosaallon takana saattaa hyvinkin olla niinkin yksinkertainen syy kuin lyijy. Perustelut ovat ainakin vahvan oloiset.

2012


"Natsien löytämä buddhalaispatsas on tehty maapallon ulkopuolisesta materiaalista" 120928

Ihme ja kumma, otsikko ei ole sen paremmin pilaa, trollausta kuin huuhaatakaan. Kalakääre kertoo:
"Yksityiskokoelmassa säilytetty mittaamattoman arvokas buddhalaispatsas on veistetty todennäköisesti Chinga-meteoriitista, joka hajosi Kiinan ja Mongolian rajamaille 10 000-20 000 vuotta sitten. Stuttgartin yliopiston tutkijoiden mukaan patsaan analyysi osoittaa, että patsas kuuluu harvinaisiin ataksiittimeteoriitteihin. Kymmenen kiloa painava ja 24 senttiä korkea patsas esittää Vaisravana-jumalaa. Natsien tutkimusryhmä, joka etsi arjalaisten alkukotia Tiibetistä, löysi patsaan vuonna 1938 ja toi sen Eurooppaan."
Mutta miltä on mahtanut tuntua toimittajasta, kun on kerrankin saanut väsätä kunnon otsikon?

"Yllätyshavainto" - E10-bensiini ei pelastakaan maailmaa 120917

"Ranska on AFP:n mukaan ensimmäisenä maana ilmoittanut, että se harkitsee leikkaavansa suunnitelmia laajentaa biopolttoaineiden käyttöä."

"Ranskan ja EU:n on saanut uusiin aatoksiin yllättävä havainto, jonka mukaan biopolttoaineilla ei ole päästy toivottuihin hiilidioksidimäärien vähennyksiin, koska viljelysmaan muuttaminen energiatuotannon tarpeisiin on tuonut lisäpäästöjä."

Olipa todellakin "yllättävä havainto". Tai on tietenkin hieman yllättävää, että päivänselvä asia on edes nyt myönnetty. Ovatkohan biopolttoainedirektiivien pääjehut jo saatu siirtymään lokoisiin eläkevirkoihin, jolloin direktiivien romuttamisesta ei enää seuraa ikäviä poliittisia kädenvääntöjä?


Israelin valtion toimien arvostelu on laitonta ansisemitismiä Kaliforniassa 120905

"Last month, the California State Assembly passed a resolution urging state educational institutions to more aggressively crack down on criticism of the State of Israel on campuses, which the resolution defines as 'anti-Semitism.'"

Jyrki Katainen ja Espanja 120626

Kaksi viikkoa sitten, 11.6. suuri ja isänmaallinen pääministerimme Jyrki Katainen, joka ei siis missään nimessä ole valepääministeri, virkkoi: "Espanja ei tarvitse tukipakettia".
"Luotan henkilökohtaisesti siihen, että Espanja ei tarvitse tukipakettia. Nyt meidän pitää vain pitää huoli siitä, että he pystyvät pääomittamaan pankkinsa", Yhdysvalloissa vieraileva Katainen sanoi keskiviikkona tavattuaan Yhdysvaltain valtiovarainministeri Timothy Geithnerin ja Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Ben Bernanken.

Tänään samainen pääministeri, joka siis ei ole valepääministeri, oli "tyytyväinen Espanjan tukipyyntöön".

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) on tyytyväinen, että Espanja teki vihdoin virallisen pyynnön pankkituesta. Espanja pyysi apua muilta euromailta eilen.
[...]
Myös Kypros pyysi eilen talousapua EU:lta.
Minä puolestani harkitsen vakavasti uutisten lukemisen lopettamista. Minne saa maksaa?

Euroryhmän espanjalausunto: Suomennos taviksille 120611

"Euroryhmä on hyvin ilahtunut siitä, että Espanja on pyytänyt apua. Emme voi pidätellä riemuamme."

Katainen sopi takauksille katon - "Muistakaa tämä luku" 120507

Jyrki Katainen viime toukokuussa: "On oikeastaan turha puhua isommista teoreettisista miljardimääristä, koska täysimittaiset vakuudet rajaavat vastuumme tuonne alle kahden miljardin. Se kaksi miljardia on oikeastaan ainoa luku, joka tavallisen suomalaisen kannattaa muistaa, valtiovarainministeri jatkaa."

Niinpä muistamme tämän luvun. Ja mietimme, kuinkahan totta valepääministeriblogi Jyrki Kataisen valheet mahtaa olla.


EU jäädytti ACTA-sopimuksen käsittelyn 120223

No kappas. Suomi hyväksyi, mutta EU veti viime hetkessä jarrut päälle. Saapa nähdä pysähtyykö auto, vai liukuuko se vain hieman hidastuneena jäätä pitkin jalankulkijan päälle.

Elop tuhosi vuodessa Nokian markkinaosuuden 120127

Onneksi olkoon!

SOPA, PIPA, sensuuri 120118

Tänään on amerikkalaisen sensuurin vastainen päivä, jolloin englanninkielinen Wikipediakin on vuorokauden ajan suljettu. Saapa nähdä, auttaako se mihinkään, vai saadaanko Syyrian nettimalli levitettyä kaikkialle.

Unkari valuu kohti totalitarismia 120111

Otsikon linkkiartikkeli on viime kuulta, mutta edelleenkin kovin ajankohtainen. Näin se valta otetaan ja myöskin pidetään: kun saadaan väärällä tavalla suhteellisen ääntenlaskennan avulla kahden kolmasosan määräenemmistö eduskuntaan, laitetaan omat miehet kaikkialle ja päätetään perustuslaista, joka estää muuttamasta miehitystä ilman kahden kolmasosan määräenemmistöä, ja joka mahdollistaa minkä tahansa tulevan vääräoppisen eduskunnan kaatamisen. Kätevää!

Suomi otti eilen tärkeän askeleen Internetin puhtauden ylläpidossa 120110

Kun olen viime vuosina käynyt Kiinassa, on Internet toiminut siellä ihan niin kuin täällä Suomessa on uutisoitu ja naureskeltu: läheskään kaikille verkkosivuille ei pääse. Jos yrittää päästä YouTubeen, selain jää ikuiseksi ajaksi odottamaan, ihan samalla lailla kuin jos netti tahmaa kunnolla. Näin käy monien muidenkin arkipäiväisen ja tuttujen sivustojen kanssa: ne on sensuroitu pois kansalaisen mielenrauhaa häiritsemästä.

Kiina sensuroi Twitteriä ja Facebookia ideologisista ja poliittisista syistä. Minusta on varsin osuvaa kysyä, onko meillä harjoitettava tekijänoikeusjärjestöjen taloudellisten intressien turvaamiseksi tehtävä, ilmeisesti Euroopan Unionin ennakkopäätöksen vastainen sensuuri ylevämpää vai säälittävämpää kuin ideologinen. Se on kuitenkin mielestäni säälittävää, että aivan kuten Kiinassakin, käyttäjälle ei edes kerrota, miksi hän ei pääse tietylle sivulle, vaan selain antaa yksinkertaisen "ei löydy" -virheilmoituksen, aivan kuin sivustoa ei olisi olemassakaan.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että The Pirate Bayn lisäksi sensuuriin joutui myös suomalainen http://www.piraattilahti.fi/, joka tietääkseni ei sisältänyt torrenttilinkkejä tai mitään muutakaan laitonta, vaan pelkästään poliittista tekijänoikeusjärjetöjen vastaista propagandaa¹. Samaan aikaan sensuurin ulkopuolelle on jätetty http://www.thepiratebay.ee/, joka puolestaan näyttäisi olevan The Pirate Bayn peilisivu.
¹ Hiukan vaikea olla aivan varma, miltä Piraattilahti.fi näyttäisi Suomessa, kun joudun sitä katsomaan ulkomaisen proxyn läpi. Olen aina ollut hieman salausproxyjen käyttöä vastaan, mutta nyt on sekin taito jo ihan periaatteestakin opeteltu.
(Lisäys 120112: Piraattilahti.fi näyttää poistuneen sensuurilistalta. Jännää, kuinka yksi rekisteröity yhdistys voi päättää, mitä WWW-sivuja Suomessa voi selata.)

Matti Nikki on lähettänyt tänään poliisille tutkintapyynnön tästä uudesta suomalaisen sensuurin muodosta.

Kun kerran suomalainen mielipidesivusto on "yleisen hyvän" nimissä (taas kerran) sensuroitu operaattoritasolla näkyvistä ja mielestä, niin tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mikä lähtee seuraavaksi. Tulevatko kyseessä olemaan taas suurbisneksen sponsorointi, vai olisko seuraavaksi vuorossa jokin "vihasivusto"? Jälkimmäisellä saataisiin meille tänne Suomeenkin ideologinen sensuuri, jota voitaisiin sitten soveltaa pikkuhiljaa yhä laajemmin niitä sivustoja kohtaa, joissa esiintyy erilaisia vääriä mielipiteitä.


2011


Terje Hellesø 110908, 110913

Osataan sitä Ruotsissakin. Vuoden 2010 luontokuvaaja Terje Hellesø on huijannut vuosikausia maan oikeita luontokuvaajia. Tässä harrastelijakuvaaja Tilda Larssonin tuntoja aiheesta. Ja tässä linkki sivustoon Terjade foton, joka näyttää, miten Terjen kuviin on liimautunut eläinkuvia eri WWW-sivuilta.

2010


Valonsäästölamput räjäyttävät sähkölaskun 100909

Savon Sanomien mukaan Tampereen sähkölaitoksen asiakaspalveluinsinööri Reino Seesvuori kertoo, että sähkön siirtomaksu voi helposti nousta jopa viisinkertaiseksi. Syyksi kerrotaan, että valonsäästölamput rasittavat loistehoineen ja sätimisineen sähköverkkoa ja aiheuttavat täten sähköyhtiöille kuluja.

On se hyvä, että osa hehkulampuista kiellettiin ja pian loputkin. Maailma säästyy ja ennen kaikkea sähkönkulutuksesta väistämättä muodostuva lämpö saadaan levitettyä sähköverkon johtimiin ja muuntajiin sen sijaan, että se tulisi koteihin häiritsemään niin ikään reilusti kallistunutta ja edelleenkin kallistuvaa kaukolämmön myyntiä.

Toisaalta, hieman epäilyttää. Ettei vain nyt kuitenkin kyseessä olisi Tampereen sähkölaitoksen ovela yritys nostaa sähkön kilpailuttamattoman osan hintaa?


2009


Ruotsin FRA-laki läpi 091015

Ruotsissa on nyt sitten päätetty, että kiistelty salakuuntelulaki on ihan oukelisdoukelis ja että ihmisten vapaudella ei ole väliä. Ruotsalainen media ihmettelee, miten näin kusiset lait voivat mennä läpi. Mutta jos saan arvata, Suomessa ei laista juuri tulla keskustelemaan, vaikka se koskee meitäkin.

Uutisia kirjoittavat mm.:


Vaalirahasotkun paras sitaatti 090924

Vaalirahoista on nyt kirjoitettu mediassa yli vuoden ajan. Mitään ei ole tehty, ja jos on tehty, ei ainakaan muisteta, ja jos muistetaankin, niin ei ole ainakaan missään nimessä peitelty, ja jos peiteltiinkin, niin peittelyä ei kyllä mitenkään ole yritetty peitellä, jne jne jne...

Ainahan politiikka likaista ja hupaisaa peliä on ollut, vähän kuin formulasirkus. Pohjat vetää Maaseudun kukkaisrahasto säätiön (ante eksiy hd yssa nanki rjoit us) johtajien kommentti: Kukkaisrahasto katsoo tukeneensa nuorten koulutusta muun muassa saamalla nuoret tekemään osuutensa yhteiskunnan hyväksi äänestämällä, äänestämällä tässä nimenomaisessa vaalissa Vanhasta.

Hyvä homma.


Syö kunnolla - elät pidempään 090617

Korkea verenpaine ja korkea kolesteroli pidentävät yli 75-vuotiaiden ikää, väittää geriatrian professori Raimo Sulkava. Juttu oikeastaan vain varmistaa sen tunnetun tosiasian, että monet vanhukset sanalla sanoen tapetaan nälkään ihmeellisillä ravintosuosituksilla. Kun energian vastaanottokyky on heikentynyt, ei elämää pidennetä mikrometrimitalla mitatulla vähäsuolaisella kasvirasvalevitteellä.

Sinänsä jutun otsikko Ikäihmiset saavat syödä epäterveellistä ruokaa on erittäin huono, koska sellainen ruoka, jolla elää pidempään, ei määritelmällisesti voi olla epäterveellistä.


Pääministeri Matti Vanhasen tasa-arvo 090504

Muutaman päivän takaisessa uutisessa kerrotaan, kuinka Suomen pääministeri Matti Vanhanen ehdottaa Keskustalle naispresidenttiehdokasta. Samalla hän kertoo, kuinka hienoa on se, että meillä on maailman tasa-arvoisin hallitus, joka tietenkin tarkoittaa sitä, että 20 ministeristämme 12 on naisia.

Minua on alkanut toden teolla tympiä tämän kaltainen jatkuva ja avoin sukupuolinen syrjintä. Miettikääpä huviksenne mitä tapahtuisi, jos kuka tahansa poliitikko menisi tölväisemään että "Kyllä meidän puolueen seuraavan presidenttiehdokkaan pitäisi sentään olla mies!" Siitä ryöpytyksestä ei selviäisi edes supliikkimies-Soini.

Miten taistella sukupuolista syrjintää vastaan? Ei sitä vastaan voi taistella. Sukupuolten välinen tasa-arvo on toteutunut työelämässäkin niin, että tätä kirjoitettaessa nuorten miesten työttömyys on 24 % ja naisten 15 %. Työministeri Tarja Cronberg ei tietenkään ole sanallakaan ilmaissut, että miesten yli puolitoistakertainen työttömyysaste olisi erityinen ongelma. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on asian sentään huomannut.

Pahaa pelkään, että tämä on trendi, joka kertoo, mikä tulee olemaan yhä useamman miehen kohtalo tässä maassa muutaman kymmenen vuoden kuluttua, kun nyt syrjäytyvä sukupolvi vanhenee. Suuri osa tämän sukupolven miehistä tullaan tasa-arvoistamaan tarpeettomiksi. Tämä taas tulee johtamaan tilanteeseen, jossa yhä useammat miehet alkavat juoda itseään hengiltä ja hörvehtiä muutenkin, koska ei ole mitään syytä olla olemassa.

Aina kohtaloa voi edes hieman yrittää hidastaa. Lupaan tästä lähtien äänestää vaaleissa vain miehiä. Varmuuden vuoksi äänestettävällä pitää olla selkeästi suomalainen nimi, enkä saa tuntea häneltä yhtään Vanhasen kommentin kaltaista miehiä syrjivää idioottimaisuutta. Ainoa varauma tähän on tilanne, jossa Piraattipuolue saa mihin tahansa vaaleihin ehdokkaita, joista kukaan ei näitä ehtoja täytä.


Euroopan Internet lähestyy loppuaan 090428

Orwell asuu Brittilässä, mutta ehkä jo viikon kuluttua myös koko Euroopan Internetissä. Hei hei, länsimaiset arvot ja moi moi, Kiina. Lue siis http://www.laquadrature.net/en.

Tasa-arvoa tasa-arvoyksikössä 090424

Katsokaapas Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön sukupuolijakaumaa. Vaikuttaako erikoiselta? Mutta ei se mitään, sillä RKP:n tasa-arvoministerin Stefan Wallinin mukaan tässä ei ole mitään outoa (linkki puuttuu). Hänen mielestään on selvää, että hommaan valitaan pätevyyden eikä sukupuolen mukaan, ja jos oletetaan, että valtaosa hakijoista on naisia, niin kai pätevimmätkin ovat naisia. Minusta nämä perustelut ovat hassuja, sillä nehän ovat juuri samoja, joita 40 prosentin sukupuolilakia vastustavat käyttävät - sinänsä hyvin perustein, koska sukupuolilaki väistämättä johtaa pätevämpien hakijoiden syrjimiseen.

Syy PirateBay-tuomioon selvisi: tuomari umpijäävi 090423

Sveriges Radio P3 valottaa ruotsiksi taustoja siihen, mikä hyvinkin mahdollisesti johti neljän Pirate Bay -oikeudessa syytetyn henkilön tuomioihin. Oikeudenkäynnin tuomari Tomas Norström nimittäin kuuluu useisiin samoihin tekijänoikeuslain valvonta- ja kiristystä vaativiin organisaatioihin kuin kantajaosapuolen asianajajat. Siellä sitä on hyvä aivan puolueettomasti sopia, miten seuraavassa oikeudenkäynnissä tulee käydä. Tuomari itse ei tietenkään näe toiminnassaan, jossa kavereiden kesken ollaan sekä syyttäjänä että tuomarina, mitään väärää.

Vaan mitäpä muuta tekijänoikeusmafialta voisi odottaakaan?


TTVK lähetti Bookabookalle uhkauskirjeen + mouhotus 090421

Suomen tekijänoikeusmafia on lähettänyt tuiki tuntemattoman Bookabookan ylläpitäjälle uhkauskirjeen, jonka mukaan on aivan kamalan kiellettyä pitää sivustoa, joka antaa ihmisille mahdollisuuden myydä ja lainata toisille maksua vastaan kirjoja. TTVK-mafian mielestä tämä on ihan samaa kuin The Pirate Bayn toiminta.

Henkilökohtaisesti suosittelen tutustumaan ja mahdollisuuksien mukaan osallistumaan Bookabookan.

Sitten mouhotusosioon: kävin lauantaina pitkästä aikaa keskustassa elokuvissa. Ja eikös heti ensimmäisenä mainoksena näytetty "artisteja", jotka itkivät nälkäänsä kun piraatti syö heidän pöydästään. Olen edelleenkin sitä mieltä, että 1) jos olen maksanut DVD:stä tai elokuvalipusta, minua ei tarvitse syyllistää ja että 2) olisi joskus hauska nähdä mainos muodossa "Antti Kotilainenkin elää sinun elokuvalipputuloillasi". Tosiasiahan on, että artistit eivät kovin kummoista osaa lopputuotteen tuloista saa - ellei kyseessä ole suoraan artistin WWW-sivuilta tilattavasta fanikrääsästä tai Teostoon kuulumattoman artistin WWW-musiikkimyynnistä.


Brittilässä ei saa kuvata kulkuvälineitä 090419

Kuinkahan ylpeitä britit ovat siitä, että elävät entisiä Neuvostoliiton alusmaitakin rajoitetummassa yhteiskunnassa, kaikki tietenkin tämän vuosikymmenen kommunismin, siis terrorismin nimissä. Lue myös toinen linkki.

Miehen euro on 70 senttiä 090328

... ja miehen vuosi 11 kuukautta. Artikkeli on jo parin vuoden takaa, enkä muista, että aiheesta olisi noussut Suurta Tasa-ArvoDebattia. Miksiköhän?

Brittilässä ei saa enää kuvata poliiseja 090217

Iso-Britannia on ollut Euroopan valvotuin valtio siitä lähtien, kun DDR kaatui. Nyt Brittilä on Helsingin Sanomien mukaan luisumassa lopullisesti poliisivaltioksi (sama englanniksi). Valokuvista tätä ei toki tule huomaamaan: poliisin valokuvaamisesta kun voi vastedes saada jopa kymmenen vuotta vankeutta. Valokuvaajathan ovat kaikki muutenkin potentiaalisia kommterroristeja, minkä takia poliiseilla on valtuudet pysäyttää ja kuulustella ketä tahansa valokuvia ottavaa hiipparia - ja pidättää, jos siltä tuntuu.

Uusi laki epäilemättä ratkaisee myös poliisiväkivaltaongelman.


RKP:n puoluesihteeri vaatii nimettömän nettikirjoittelun kiellettäväksi 090213

RKP:n puoluesihteeri Ulla Achrén vaatii blogissaan ruotsiksi ja hånolla suomella nimettömän kirjoittelun kieltämistä netissä. Hieman ironista on se, että hän käyttää näiden mielipiteidensä kirjoittamiseen samaa anonyymiä blogspot-palvelua, jota on käytetty niin vakaviin herjauksiin, että niistä on istuttu vankilassakin.

Suvi Lindén: Vaatteet pois ja töihin! 090212

Lex Nokiaa eli urkintalakia runnotaan läpi vaikka mikä olisi, ja kommentit sen kun parenevat. Aamulehden haastattelussa viestintäministeri Suvi Lindén sanoo aivan pokkana: "Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta. Sekin voi olla yhdenlaista valvontaa. Nämä ovat kaikki sallittuja."

Ihan oikeasti: miten typeriä juttuja voi ihminen sanoa ja ajaa, ennen kuin sille voi antaa kenkää? Tämä näyttää olevan vielä parempi juttu kuin Lex Vienonen-Karpela-Saarela-Karpela-Lätti. Ei muuta kuin Lex Kumihansikas päälle.

(Ai niin, kaikkihan varmaankin muistavat, että Suvi-täti joutui luopumaan ministerinvirastaan vuonna 2002, kun paljastui, että hän oli ollut myöntämässä 170'000 euroa valtionapua Sankivaaran golfkeskukselle, jossa oli itse osakkaana? Ei ollut muka tajunnut, että golfosake katsotaan sijoitukseksi. Eikä pidä unohtaa, että samainen Lindén on vuonna 2008 näkyvästi puolustellut sensuurilakia, jonka mukaan poliisi voi ilman seurauksia laittaa vapaavalintaisia WWW-sivuja estolistoille riippumatta siitä, onko niissä laissa tarkoitettua lapsipornoa vai ei.)

Mutta eipä hätää. Koko Kansan Viestintäministeri viestitti vielä samana päivänä, että kyseessä olikin vain huumori ja ettei hänen haastatteluaan olisi pitänyt ottaa todesta. Samalla hän ihmettelee, mikä siinä on, kun "Tätä lakia ei ilmeisesti kyetä käsittelemään neutraalisti ja objektiivisesti." Saisikohan sille Aamulehden toimittajalle jonkun sanktion, kun meni huumoriministerin letkautuksia niin vakavissaan ottamaan?
Ei mutta hetkinen... eihän Suvi edes kiistänyt alkuperäisiä väitteitään tässä korjauslausunnossaan.


Richard Menta: DRM is Like Paying for Ice 090107

Vanha juttu digitaalisesta käytönrajoituksesta (Digital Restrictions Management eli DRM), mutta tiivis ja täyttä asiaa.

2008


Flying Modula Ray 081107

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ja lentorauskut mahtuvat mukaan siinä missä muutkin.

Porsche kyykytti vipurahastoja 081030

Tyhmempi luulisi, että tämän syksyn talouskriisistä alettaisiin pikkuhiljaa oppia jotain. Ilmeisesti näin ei ole, ja Porsche on käyttänyt tilaisuuden hyväkseen siivotakseen itselleen pikkukäteistä. Vaarana toki on, että tämänkin keikauksen maksavat lopulta tavalliset ihmiset pankki- ja muina tukina.

Kunnanvaltuustojen puheet sensuuriin 081029

Perussuomalaisten historiallinen vaalivoitto on kyllä raskas pala vanhoille puolueille, ja ilmeinen uhka vihreille: "Oikeusministerin [Tuija Brax, vihr.] mukaan maahanmuuttajavastaisuus on ajankohtaisin ongelma, mutta valtuustojen puheenjohtajat koulutetaan sensuroimaan kaikkia vähemmistöjä parjaavat puheet."

Voisikohan vaalituloksen vielä mitätöidä, kun kansa meni äänestämään niin pahasti väärin? Tai voitaisiinko sähköiseen äänestämiseen siirtyä hieman nopeammin?


Sähköinen äänestäminen Suomessa, eli miten kadotetaan 232 ääntä 081029

8.2.2008:
Sähköisen äänestysjärjestelmän ulkopuolinen testaus tehdään "niin avoimesti kuin mahdollista", kertoi oikeusministeri Tuija Brax (vihr.).
- Kaikki järjestelmän epäkohdat tuodaan varmasti julki, Brax sanoi.
- Tätä järjestelmää on kyllä testattu ja veivattu lukuisia kertoja kolmen vuoden aikana, vaalijohtaja Arto Jääskeläinen sanoi ja toivotti kriittiset äänet tervetulleiksi prosessiin.

3.9.2008:
Kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr.) on kysynyt, voisiko virhe tai ilkivalta sekoittaa vaalituloksen kuntavaaleissa, kuten keväällä tapahtui Yhdysvaltain Ohiossa.
Tuija Brax (vihr.) ottaa sähköistä äänestämistä koskevan kritiikin vakavasti, mutta haluaa rauhoitella uutisointia ja pahimpia skenaarioita siihen liittyvistä riskeistä.
- Amerikassa tapahtunut moka ei voi mitenkään tapahtua Suomessa, kun täällä jokainen sähköisesti annettu ääni kirjataan vaalivirkailijan toimesta ylös. Äänestystä kontrolloidaan samalla tavalla, kuin perinteistä äänestystä. Äänet eivät siis voi kadota minnekään, Brax vakuuttaa Uudelle Suomelle.

28.10.2008
Olen itsekin testannut järjestelmää moneen kertaan, ja olen suoraan sanottuna vieläkin ihan hirveän hämmästynyt, että semmoinen (virhe) on voinut niin laajasti tulla. Osoittautui, että järjestelmä ei ole ollut se ongelma, vaan sittenkin ihminen, Brax sanoi viitaten siihen, että 232 äänestäjää ei ollut hoksannut painaa ok-nappulaa äänestämisen jälkeen selkeistä ohjeista huolimatta.


Korkeimman oikeuden tiedote: Asianmukaisesti suoritettu muslimipojan ympärileikkaus ei ollut rangaistava teko 081027

Yritä siinä sitten arvostaa monikulttuurisuutta, kun Suomen korkein oikeuskin on sitä mieltä, että poikalapsen saa silpoa, jos vain uskonto - tuo ihmiskunnan syöpä - niin vaatii. Ja vielä kehtaavat päätöksessään väittää, ettei silpomisesta olisi lapselle mitään myöhempää haittaa.

Miten voi olla mahdollista, että maassa, jossa tukistaminen ja luunapin antaminen on kiellettyä, saa lapsen sukuelintä vapaasti silpoa, kunhan elinikäiset jäljet jättävä pahoinpitely perustellaan uskonnolla ja kulttuurilla? Miten me voimme olla niin rähmällämme, ettei lapsen fyysinen koskemattomuus yhtäkkiä ole minkään arvoista? Miten korkein oikeus on saattanut tehdä tämmöisen päätöksen? Muuten olettaisin, että seuraavaksi sallittaisiin myös tyttölasten silpomiset paikallispuudutuksessa ja lääkärin valvonnassa, mutta koska tytöt ovat nykyään hieman poikia arvokkaampia, tästä ei liene ainakaan vielä vaaraa.

Ei mikään ihme, että mm. ulkomaalaisvastaisuudestaan tunnetut Perussuomalaiset saivat eilen historiallisen vaalivoiton kunnallisvaaleissa. Ehkä he ansaitsivatkin sen.


Suomen NRA ry:n korjausehdotuksia aselakiin 080926

Miten voisin olla missään asiassa samaa mieltä kuin yhdistys, joka käyttää nimessään kirjainyhdistelmää NRA? Silti, nyt kun Suomessa on eilen tapahtunut toinen vakava kouluammuskelutapaus vuoden sisään, tämä ehdotus vaikuttaa järkevämmältä ja samaan aikaan toteuttamiskelpoisemmalta kuin mikään medioissa luettava tai kuultava jeesustelu. Siihen verrattuna ei edes populistinen syytekirjelmä vaikuta kovin tolkuttomalta. Samaa voi sanoa yhdistyksen puheenjohtajan Runo K. Kurkon MTV3:lle antamasta haastattelusta.

Hög tid för nytänkande i kostfrågan 080911

Ruotsalaisessa Läkartidningenissa arvostellaan voimakkaasti nykyisiä ravintosuosituksia, joissa rasvaa säästellään, mutta hiilihydraatteja - mukaa lukien sokerit - ei. Samassa lehdessä on myös ravintotutkijoiden sidonnaisuuksia arvosteleva artikkeli Varför förnekar »kostexperter« vetenskapen?.

Vekkuli kultti vaatii taikakeksiään takaisin 080709

Kaikenlaisia porukkaa sitä maailmasta löytyykin.

Kallis ei aina ole hyvää 080612

Leican M8 ei tyydytä Michael Kamberia.

Bakteerien evoluutiota havaittu 080612

New Scientist kertoo tutkimuksesta, jossa E. coli lakkasi yhtäkkiä olemasta E. coli.

Onko tyypin 2 diabetes sittenkin suolistosairaus? 080319


Kesäaika lisää sähkönkulutusta 080229

Kesäaika lisää sähkönkulutusta - ainakin USA:ssa Indianan osavaltiossa. Tulokset eivät ole välttämättä suoraan verrattavissa Suomeen, koska Indianassa on paljon ilmastointilaitteita, joita kesäaikana pistetään kotiin tullessa päälle tuntia aiemmin ja näin ollen pidetään päällä tuntia pidempään.

Huijaus nimeltään verkostomarkkinointi 080226


http://www.lapsiporno.info/ 080225

Tervetuloa Suomi-Kiinan sosialistiseen neuvostotasavaltaan. Matti Nikin sanavapausrajoituksia kritisoiva http://www.lapsiporno.info/ näkyy poliisin laittomien rajoitustoimenpiteiden takia enää vain osalle kansaa, ja monessa paikassa uutiset väittävät tätäkin sivua lapsipornosivuksi. Toisinajattelijat kumoon! (Vaihtoehtolinkki)

Viiniakuppa.com 0802

Longcat is long ja niin on Internetin muistikin. Muistakoon se siis ikuisesti viinikauppa.comin ja sen edustaja-omistaja-asiakkaan klassiset markkinointitaktiikat. Vai oliko se sittenkin viiniakuppa? (Joku on poistattanut monet alkuperäisviestit, mutta vastineet näkyvät, kuten tässä uudemmassa markkinointikampanjassa.)

Eikä se vielä ole ohi: selvittely jatkuu (2009-10-13).


©2008-2020 Henrik Herranen