<-- takaisin Varjojen paratiisiin

Babylon 5: 2. tuotantokauden (2259) alkutilanne

[Sheridan vakavana]
Babylon5-projekti oli paras ja viimeinen rauhantoivomme; itseään ylläpitävä viiden mailin mittainen maailma puolueettomalla alueella; kaupan ja diplomatian keskus neljännesmiljoonalle ihmiselle ja muukalaiselle; avaruudessa loistava majakka, yksin yön pimeydesssä. Oli ihmiskunnan kolmannen ajan aamunkoitto, vuosi jolloin Suuri Sota tuli meidän kaikkien ylle. Tämä on viimeisen Babylon-aseman tarina. Vuosi on 2259. Paikan nimi on Babylon 5. - Kommodori Sheridan

Babylon 5:n tehtävä vaikuttaa yhä toivottomammalta. Vajaan kahden toimintavuoden jälkeen kaikki kääntyy huonommaksi. Vaikka Babylon 5:n rauhantehtävä jatkuu, sota uhkaa nurkan takana, ja galaksissa on uusi vaarallinen voima, jonka olemassaolosta vain harvat tietävät. Jännitysten kiristyessä suurvaltojen väliset monimutkaiset suhteet muuttuvat ennustamattomilla tavoilla.

[Sheridan] Maan Allianssi on vastuussa asemasta ja sitä ympäröivästä avaruudesta. Allianssin presidentti kuoli hiljan "onnettomuudessa". Valtaan noussut varapresidentti taas tuntuu vetävän hallitusta pahaenteiseen suuntaan. Presidentti Clark on läheisissä yhteyksissä Psi-joukkoihin (jaksojen tekstityksissä psykot), joka on ihmistelepaattien löytämiseen ja kouluttamiseen tarkoitettu organisaatio. Järjestö on tosin lisääntyvissä määrin alkanut sekaantua Maan politiikkaan ajen omia tarkoitusperiään. Todisteita, että edellisen presidentin kuoleman aiheuttanut räjähdys ei ollut onnettomuus, ei oteta vakavasti. Babylon 5:n ensimmäinen komentaja Jeffrey Sinclair siirrettiin yhtäkkiä asemapaikaltaan Minbariin. Uusi komentaja, kapteeni Sheridan, joutuu vaikeaan työhön: rauhan ylläpitäminen ei koskaan ole ollut näin hankalaa.

[Lennier] Maan entinen vihollinen, Minbarin Federaatio, on osoittanut viime aikoina pysyvää kiinnostusta ja ystävyyttä ihmiskuntaa kohtaan. Viimeisen vuoden aikana joillekin on selvinnyt, miksi: minbaarien uskonnollinen kasti uskoo, että jotkut ihmiset kantavat uudelleensyntyneitä minbaarien sieluja, minkä havainnon he tekivät Maan ja Minbarin sodan voiton kynnyksellä yksitoista vuotta sitten. Tämän seurauksena sota lopetettiin heti; minbaareilla kun on ehdoton sääntö oman lajin edustajien tappamista vastaan. Minbaarit ovat ihmisenkaltaisia, kaljuja ja kalpeaihoisia, ja heillä on luukruunu päässään.

[Londo Mollari] Centaurin tasavalta, kauan laskusuunnassa ollut imperiumi, on palaamassa suuruuteensa, kiitos suurlähettiläs Londo Mollarin solmiman sopimuksen salaperäisen lajin kanssa, josta hän ei tiedä juuri mitään. Centaurinaiset ajelevat päänsä kaljuiksi, miehet pitävät hiuksiaan riikinkukkomaisissa kampauksissa, joiden pituus osoittaa käyttäjänsä sosiaalisen aseman. Tasavalta pursuaa poliittista juonittelua ja selkäänpuukottamista.

[G'Kar] Liskomaisen näköiset narnit vapautuivat aikanaan centaurien ikeen alta vuosisadan kestäneen näännytyssodan päätteeksi. Narnin valtakunta on kehitellyt sotakoneistoaan, mikä saattaa osoittautua onnistuneeksi valinnaksi, kun centaurit ovat jälleen luoneet silmänsä heihin. Vain narnin suurlähettiläs G'Kar uskoo, että centaurien sotilaalliset näytöt olisivat jonkun muun lajin tekosia, ja että muutkin kuin narnit ovat vaarassa.

[Kosh] Vaikka Vorlonien imperiumilla on ollut edustaja Babylon 5:llä jo puolentoista vuoden ajan, vorloneista ei vieläkään tiedetä lähestulkoon mitään. Suurlähettiläs Kosh tuntuu olevan kiinnostunut kapteeni Sheridanista, mutta Koshin kiinnostus ihmisistä on vieläkin salaperäisyyden verhoama. Vorlonit ovat hyvin voimakas laji; yksikään tutkimusretkikunta ei ole palannut heidän alueiltaan. Minbaareilla ja vorloneilla tuntuu olevan jonkun verran yhteistä historiaa, mutta kumpikaan laji ei halua paljastaa suhteesta mitään.

[Morden] Varjot ovat vahva, pimeä valta, jota selvästikään ei kiinnosta huomatuksi tuleminen. Vain profetioihin tutustuneet epäilevät heidän palanneen vuosisatoja kestäneen poissaolon jälkeen. Ihmisyhdyshenkilönsä Mordenin (kuvassa) kautta he ovat tarjonneet apuaan Centaurin tasavallan suurlähettiläs Londolle... mutta selvästikin tämä on vain askel heidän suuremmassa suunnitelmassaan.

Paljon salaisuuksia on selvinnyt sen jälkeen, kun Babylon 5 otettiin käyttöön, mutta on niitä vielä jäljelläkin. Mitä varjot ovat, ja mitä he haluavat? Mitä tapahtuu Maassa, jossa uusi hallitus tuntuu leikkivän tulella? Miten Londo pärjää vastalöydetyn valtansa kanssa, kun hän alkaa siirtyä agressiivisesti eteenpäin saadakseen Centaurin menetetyn loiston palautetuksi? Babylon 4 ilmestyi pikaisesti kulkiessaan ajan halki vanhemman Sinclairin ohjaamana. Sinclairin tarkoituksena oli käyttää asemaa sotatukikohtana. Milloin tämä tapahtuu, ja mihin se johtaa?

Seuraavaksi: Päähenkilöt


Tämä käännös ©1998 Henrik Herranen

Tämä sivu on käännös The Lurker's Guide to Babylon 5:n sivusta http://www.midwinter.com/lurk/universe/setting-2.html. Kiitos sivujen käyttöluvasta Steven Grimmille.


"Babylon 5," the Babylon 5 logo, all publicity photos and images from the series are copyright © and trademark 1992-1998, PTN Consortium.
[Best viewed with any browser] [LeHTori 10+]