Uutiset


Coffeen uudelleenherääminen

deus @

Kävipä niin, että kahvi paahtoi emolevynsä ja on nyt matkalla kohti Kuusakosken takuupalautusasemaa.

Uudeksi raudaksi valikoitui huomattavasti tuoreempi HP BL460c, jossa on huomattavasti enemmän suoritintehoa ja muistia. Käyttöjärjestelmänä coffeessa on tuttuun tapaan Ubuntu, josta asennettiin uusin LTS-versio eli 16.04.

Huomaathan, että koneen SSH-avain vaihtui samalla. Clientin valittaessa muuttuneesta avaimesta, voit pyyhkiä vanhan avaimen komennolla: ssh-keygen -R coffee.modeemi.fi

Uutta konetta voi jo vapaasti käyttää, mutta sieltä varmasti puuttuu vielä paketteja. Puuttuvien pakettien osalta voi kääntyä gurujen puoleen. Koita kuitenkin olla inhimillinen ja kerää listaan useita paketteja kerralla asennettavaksi ettei tarvitse minuutin välein nykiä guruja hihasta.

Vanhan koneen levyt on tallessa ja ne laitetaan tilapäisesti toiseen runkoon, jossa niiden sisältöä pääsee vielä selaamaan ennen viimeistä matkaa. OIkeastaan kaikki olennainen data on tallessa käyttäjien $HOME:ssa, mutta tiedossa on muutamia ohjelmistoja, joiden konfiguraatiot sijaitsevat muualla. Varmuuskopiotkin koneesta luonnollisesti on, mutta paljon helpompaa toimia näin. Aikaa n. tämä viikko tai vähän enemmän.

EDIT: Vanhalta koneelta palautettu dataa uudelle koneelle polkuun /old.

-- BOFH