Säännöt

(#Pori on vallan mukava paikka, jos noudattaa seuraavia normaaleja käyttäytymissääntöjä.)

 

Älä käytä IRC-ohjelmasi mahdollisesti osaamia värejä, ne kun eivät kuulu IRC-standardiin, ja sen vuoksi kaikki ohjelmat eivät niitä tunnista. Aiheuttavat pelkkää häiriötä muille.

Älä huuda, eli ÄLÄ KIRJOITA TEKSTIÄ SUURIN KIRJAIMIN. Sitä on epämiellyttävä lukea, eli "korviin sattuu". Älä myöskään liikakäytä alleviivausta, lihavointia tai käänteistä tekstiä, ne menettävät nopeasti tehonsa jatkuvasti viljeltynä.

Älä pyydä kanavalle operaattoristatusta "oppeja, @", et sitä kuitenkaan saa.

Älä toista sanomisiasi, kysymyksiäsi, kommenttejasi. Ihmisten kirjoitusnopeus on rajallinen, joten kaikkiin kommentteihin ei pysty vastaamaan samaan aikaan. Yksi kerta on käytännössä aina riittävästi sanomasi perille saamiseksi. Jos vastausta ei kuulu, tarkoittaa se sitä että kukaan ei tiedä vastausta tai ei kiinnosta vastata.

Älä ylikäytä huutomerkkejä tai kysymysmerkkejä. !!!!!!! ja ??????? sukulaisineen yleensä vain ärsyttävät. Samoin kaikenlaiset skriptien tuottamat sloganit esim. uptime ja now playing (np) -tulosteet ovat turhia (np on joskus harvoin hyväksyttävää erittäin vähän käytettynä, kommentoituna ja hiljaisena hetkenä. Raja on häilyvä.).

Älä käytä julkisia away/pois-viestejä! Älä myöskään muuta nickiäsi liitemuotoon eli esim. nickAWAY, nickPELAA, nick|koulu. Away-viesteistä ja nickin vaihteluista syntyisi häiritsevää floodia.
Katso tämä linkki: http://nallukka.net/~mutru/away.html tai tämä http://sackheads.org/~bnaylor/spew/away_msgs.html

Jos sinulle huomautetaan sääntöjen vastaisesta käyttäytymisestä niin varmin tapa saada potkut tai bänni on mussuttaminen. Muista autorejoin pois päältä. Potku tarkoittaa sitä, että pysyt jonkun aikaa poissa, ja siitä pidetään huoli, että niin myös teet.

Mieti hieman millä nikillä tulet kanavalle. Epäkelvoista ei ole listaa mutta Pano25 tai RuNkKaRi -tyyliset nickit poistuvat kanavalta alta aikayksikön. Aikayksikkö vaihtelee.

#Pori ei ole deittipaikka. (Sama se mitä messagoitte, mutta jos kohdetta häiritsee niin maininta opille riittää. Messagoija potkitaan kanavalta pois varoittamatta. Harkitse, mitä teet jos kohde sanoo ei.)

10§

Älä muutenkaan käyttäydy typerästi, huomaat kyllä, jos ylitit rajan.

Suositus:

Lue #pori-FAQ

 

Näitä ei kannata kokeilla: http://www.kossu.org/irc/peelotalk/

Ihan pienenä vihjeenä, häiriköinti on rikos: "Netissä häiriköinyt sai sakot

Chat-keskustelupalstaa internetissä häiriköinyt espoolainen lukiolainen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin ja koviin korvauksiin tietoliikenteen häirinnästä ja kunnianloukkauksesta.
18-vuotias koulupoika sai rangaistukseksi 30 päiväsakkoa (180 euroa) ja lisäksi hän joutuu maksamaan palstaa hoitaneelle yhtiölle hieman yli 900 euroa selvittelykustannuksista.
Nuorukainen alkoi lähetellä toissa kesänä autonharrastajien palstalle pitkiä otteita muualta lainatuista kirjoituksista. Nimimerkki Goldfingerin lähettämien tekstien arveltiin olevan peräisin mm. Hitlerin Mein Kampf (Taisteluni) -teoksesta. " - Iltasanomat 21.1.2003

Pätee myös ircissä.