Papujen keittäminen Herne Liota yön yli. Keitä 20 minuuttia, jos haluat pureskeltavia herneitä. Keitä 1 h tai yli, jos haluat mössöä. Keitinveden voit välillä vaihtaa, jos olet herkkävatsainen. Kikherne Liotusaika 12 h - 2 vrk, riippuen paljonko sinulla on aikaa. Keitä 45 min - 1 h 15 min, pidempään jos liotit vähemmän aikaa. Kidneypapu = ruskea papu = punainen tarhapapu Liotusaika yön yli tai pidempään. Keitä 45 min - 1 h. Vaihda vesi välillä. Linssi Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa. Huuhtele kuitenkin ja kerää vaahto pois. Keitä 10 minuuttia, jos haluat kokonaisia linssejä. Varo! Linssit menevät ihan yhtäkkiä mössöksi. Mössöä saat, kun keität noin 12 minuuttia. Halkaistut linssit kypsyvät nopeammin. Mungopapu Liotuksesta en vielä tiedä. Liottaisin yön yli. Keitä 20 - 30 min. Mustasilmäpapu = lehmänpapu = pitkäpapu Liota yön yli. Keitä 30 min - 45 min. (Ehkä vähemmänkin?) Lisäksi ainakin herneitä, kikherneitä ja mungopapuja voi aktivoida eli vienosti idättää ennen keittämistä. Tähän löydät ohjeet muualta. Lähde: Evira sekä omat kokemukset. http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valvonta_ja_yritt__j__t/pakkausmerkinn__t/varoitusmerkinnat_ja_kayttoohjeet/pavut/ http://www.evira.fi/attachments/elintarvikkeet/valvonta_ja_yrittajat/pakkausmerkinnat/luettelo_pavuista_ja_niiden_suositelluista_keittoajoista.doc