Mausteiden käyttö Persilja Kaikkiin liha- ja kasvisruokiin, kastikkeisiin, salaatteihin ja salaattikastikkeisiin. Valkopippuri Kala-, kana-, liha- ja kasvisruokiin sekä kastikkeisiin. Myös salaattikastikkeisiin ja pöytämausteena. Korianteri Liha-, kala-, riisi- ja kasvisruokiin sekä jauhettuna omenaleivonnaisiin, majoneesiin ja salaattikastikkeisiin. Sitruunapippuri Kala-, broileri- ja kasvisruokiin, salaattikastikkeisiin sekä pöytämausteena. Kalaan, äyriäisiin, vihanneksiin, broileriin, paellaan, ruokasalaatteihin, maustevoihin, salaatinkastikkeisiin. Neilikka Pikkuleipiin ja kakkuihin. Kokeile myös kasvis- ja lihapatoihin, sianliharuokiin sekä kala- ja äyriäisruokiin. Inkivääri Leivontaan, hedelmäjälkiruokiin, sianliharuokiin, jäätelöön ja kermavaahtoon. Curry Broileri-, sianliha-, katkarapu- ja riisiruokiin. Maku tulee parhaiten esiin kun kiehautat curryn ensin rasvassa. Ruokasooda Leivontaan kohotusaineeksi kun taikina sisältää piimää, hapanta kermaa, kermaviiliä tai siirappia. Unikonsiemen Vaaleiden leipien, sämpylöiden ja voitaikinaleivonnaisten koristeeksi. Kokeile myös korvapuustien täytteeksi. Kardemumma Leivonnaisiin, hedelmäjälkiruokiin, kahviin, kuumiin juomiin, jäätelöön ja kermavaahtoon. Persilja Kaikkiin liha- ja kasvisruokiin, kastikkeisiin, salaatteihin ja salaattikastikkeisiin. Leivinjauhe Leivonnaisten kohotusaine. Annostelu 1 tl / 1,5 dl jauhoja. Elintarvikelisäaineseos. Rosépippuri Mieto rosépippuri maustaa makeahkosti lihan, kalan, jälkiruoat ja leivonnaiset. Kokeile lämpimille juustovoileiville sekä kasvis- ja hedelmäsalaatteihin ja etikkasäilykkeisiin. Kumina Leivontaan sekä lammas-, broileri- ja kaaliruokiin. Kokeile myös uuniperunoihin ja perunoiden keitinveteen, kotijuustoon, simaan ja kaljaan. Chilimausteseos Liha- ja kalaruokiin, meksikolaisiin ruokiin, esim. chili con carneen, munakkaisiin, tomaattikeittoon sekä riisi- ja pastaruokiin. Kaneli Kakkuihin, pullaan, pikkuleipiin, piiraisiin. Myös riisipuuroon, viiliin, erilaisiin omenaruokiin, hedelmäsalaatteihin. Kokeile kanasalaattiin ja erilaisiin pinaattiruokiin, raparperipaistokseen, kahviin ja jäätelöön. Meirami Kaali-herne- ja muihin kasvisruokiin sekä veri- ja maksaruokiin. Kokeile myös salaattiin, pizzaan ja kasvispaistoksiin sekä pastaruokiin. Herbes de Provence Lämpimiin kasvisruokiin, liha- ja kalaruokiin, salaatteihin ja salaattikastikkeisiin. Basilika Kasvis-, kala- ja pastaruokiin. Sopii hyvin tomaattia ja valkosipulia sisältäviin ruokiin. Kokeile lämpimiin juusto- ja sardiinivoileipiin sekä salaattikastikkeisiin. Sipulijauhe Tuoreen sipulin asemesta. Liha- ja jauheliharuokiin, jauhemaksapihveihin sekä kasvisruokiin ja salaattikastikkeisiin.