Vohvelit (15-20?) ja täytteet 3 munaa 4 dl maitoa 1 dl vissyä (tai vettä tai maitoa) 4 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 0,5 tl suolaa 0,8 dl öljyä makeisiin vohveleihin: 1 tl vaniljasokeria 2 rkl sokeria suolaisiin vohveleihin: 150 g kinkkusuikaleita 100 g juustoraastetta 0,5 paprika (tai 40 g pakastepaprikaa) Riko munat, sekoita nesteet mukaan, sekoita leivinjauhe jauhoihin ja tämä taikinaan. Sekoita loputkin mukaan, paprika pieneksi silputtuna. Anna turvota puoli tuntia ja paista vohveleita. Rautaan ei tarvitse laittaa rasvaa kuin ehkä ensimmäisellä kerralla. Älä laita liikaa taikinaa, koska vohveli paisuu paistuessaan (natriumpyrofosfaatti ja natriumbikarbonaatti). Makeisiin vohveleihin täytteeksi hilloa ja jäätelöä tai kanelikermaa: 1 prk kermaviiliä (200 g) 1 rkl? sokeria 1 tl? vanijasokeria 1 tl? kanelia Suolaisiin vaikka raejuustoa, juustoraastetta, kaupan punajuurisalaattia tai lohitahnaa: 500 g lämminsavulohta 150 g raejuustoa 1 prk ranskankermaa (120 g) 3 rkl ruohosipulia silppuna 3 rkl piparjuuritahnaa 2 rkl? sitruunamehua mustapippuria