Suklaakakku (2 l vuoka) 5 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 rkl leivinjauhetta 0,5 dl kaakaojauhetta 150 g sulaa voita 1 tlk maustamatonta jogurttia 1 tl hienonnettua minttua 1 tl kardemummaa 3 munaa Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita myös minttu, kardemumma ja jogurtti. Sekoita lopuksi kaikki aineet keskenään. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Koristele tomusokerilla. Ohje 2: Taikina: 2 munaa 2 dl sokeria 150 g sulaa voita 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 3 rkl kaakaojauhetta 1 dl kermaa Kuorrutus: 50 g voita 2 dl tomusokeria 0,75 dl kaakaojauhetta 3 rkl kermaa hilloa tai sosetta kookoshiutaleita TAI mantelilastuja Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivia aineita, kermaa ja voita. Paista tasapohjaisessa vuoassa 175 asteessa tunti. Sekoita kuorrutteen aineet ja kiehauta pari minuuttia. Kaada lämpimänä kakun päälle. Väliin voi laittaa hilloa. Kookoshiutaleet tai mantelilastut koristeeksi. ------ Näitä reseptejä en ole itse käyttänyt, vaan olen suosinut osoitteesta http://www.student.oulu.fi/~rlevola/makeaa/thekakku.html löytyvää kakkua. Reseptistä löytyvät sanat "unohdetaan se taloussuklaa" vakuuttivat minut lopullisesti. Tarjoile se ihmeessä kylmänä.