Sienipiirakka 1 piirakkavuoallinen Pohja: 1/4 hiiva 1 dl vettä 0,5 dl öljyä 2 dl vehnäjauhoa 1 dl kaurahiutaleita Täyte: 5 dl sieniä (suppilovahveroita erityisesti) (määrä on tuoreille sienille, pakastetut litistyvät) 1 sipuli vajaa pussillinen kinkkusuikaleita Vaihtoehtoinen täyte: 3 kuningasosteria (se on kauppasieni) savukinkkua Päälle: 2 dl kermaa 2 munaa 2 dl juustoraastetta (Emmentalia) Päällysteen päälle: 2 dl juustoraastetta timjamia persiljaa Lietä hiiva kädenlämpöiseen veteen. Anna taikinan nousta sillä aikaa kun teet täytteen. Ei tarvitse nousta aivan kaksinkertaiseksi. Paista sieniä ja sipulia pannulla niin, että sienistä lähtee neste ja sipulit kuullottuvat. Kinkkusuikaleita ei ole tarpeen paistaa paitsi mahdollisen nesteen poistamiseksi. Sekoita muna, kerma ja juusto. Taputtele taikina piirakkavuokaan, laita sieniseos sen päälle ja kermaseos sen päälle. Ripottele vielä pinnalle 2 dl juustoraastetta (yhteensä menee 150 gramman valmispussi). Päällimmäiseksi voi ripotella hieman timjamia tai persiljaa. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.