Pulla ,5 l maitoa 1 muna 2 dl sokeria 1 tl suolaa 1 rkl kardemummaa (tuo on aika vähän) 2 pss kuivahiivaa tai 50 g tuoretta hiivaa 1,5 l vehnäjauhoja 150 g margariinia Sekoita +42 C maitoon muna, sokeri, suola, kardemumma sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Tuoretta hiivaa käytettäessä kädenlämpöinen neste. Lisää pehmeä margariini sekä loput jauhot. Anna nousta kaksinkertaiseksi. Leivotut pullat ovat uunivalmiita, kun niihin jää painettaessa kuoppa. 250 C, 10 min. Mitä enemmän laitat mausteita ja sokeria, sitä paremmalta pulla maistuu. Munan lisääminen parantaa pullaa, mutta toisaalta munaisampi pulla kuivuu nopeammin. Rahkapulla: puolen litran taikinaan täytteeksi 2 prk rahkaa 1,5 dl sokeria 1,5 dl maitoa 2 munaa 2 rkl vaniljasokeria 2 rkl sitruunamehua 1 dl rusinoita Leivo pikkupulliia, kohota, paina lasilla kuoppa, voitele, täytä, paista. Pullapohja (omena)piirakalle? (aika pieni tuli... ehkä riittäisi ympyrävuokaan?) 2 dl maitoa 0,7 dl sokeria 0,5 tl suolaa 0,5 rkl kardemummaa 0,6 pss kuivahiivaa 4 dl vehnäjauhoja 50 g margariinia Sekoita kuivat aineet keskenään, tosin jauhoista vasta osa. Sekoita nämä +42-asteiseen maitoon. Lisää jauhoja. Taikinasta on tarkoitus tulla "löysä": siitä ei voisi leipoa pullia, mutta toisaalta sitä ei aivan pysty kaatamaan. Lisää vielä pehmeä rasva ja tarvittaessa jauhoja. Levitä taikina uunipannulle ja laita lämpimään kohoamaan. Pilko sillä aikaa omenaisia. Lado omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele vielä kanelia. Paista... öö. 175? Puoli tuntia? "Kypsäksi".