Erilaisia pikkuleipiä Murotaikina: 200 g voita 1 dl sokeria 1 muna 1 tl leivinjauhetta 4 dl vehnäjauhoja Perusohje: Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella, lisää muna myös sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten muun taikinan kanssa sähkövatkaimen terällä käsin. Jos tässä kohtaa vatkaisit, saisit sitkeitä pikkuleipiä. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan ja leivo vähän ajan päästä. Pellille noin 9-16 pikkuleipää. Tee halkaisijaltaan 2,5-senttisiä 1,5 cm korkeita paloja. Nämä leviävät uunissa. Paista 175-200 asteessa 10-15 minuuttia. *** Chilisuklaapikkuleivät 1 murotaikina (vähennä jauhoja 3,5 dl:aan) 150 g Pandan tummaa suklaata (siis reipas levy) 1 dl sokeria 2 rkl siirappia 1 dl kaurahiutaleita/leseitä (2 rkl kaakaojauhetta) 0,8 tl chilijauhetta (extrahot-merkkistä Hervannan Sherry's Orientalista) Chilin määrästä: 0,4 tl/annos: "chilin löytää, jos sitä osaa etsiä", ts. suklaapikkuleipiä. 1 tl/annos: "chilipikkuleipiä", ts. suuhun jää poltetta Arvioiden mukaan taikina maistuu hiukan chilisemmältä kuin valmis pikkuleipä, mutta jälkipolte on suunnilleen sama paistettuna ja raakana. Murskaa suklaa sauvasekoittimen leikkuriosassa. Tavoite: isoimmat palat noin 7 mm x 7 mm x 7 mm, pienemmät pienempiä. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää vielä muna, suklaapalat, lisäsokeri ja siirappi. Siirapin määrä ei ole mitenkään tarkka. Aja sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet ml. chilijauhe keskenään ja sitten sähkövatkaimen terällä käsin sekoittaen taikinaan. Laita jääkaappiin. Leivo vähän ajan päästä. Oikea koko on suunnilleen halk. 2,5 cm, kork. 1,5 cm. Noin 9-16 pikkuleipää pellille. Nämä leviävät. Paista 175-200 asteessa 10-15 minuuttia. *** Manteli-appelsiinipikkuleivät 1 murotaikina 65 g sokeroitua appelsiininkuorta (1 pkt) 150 g mantelilastuja tai -rouhetta 4 rkl appelsiinimarmeladia vaniljasokeria? Tee murotaikina. Sekoita appelsiini-asiat yhdessä munan kanssa ja manteli-asiat yhdessä jauhojen kanssa. Mantelilastut saavat prosessissa hiukan murskaantua. Maista taikinaa: jos se ei ole tarpeeksi appelsiinista, lisää marmeladia. *** Anispiparit 1 murotaikina 2 rkl siirappia 2 tl kanelia 1 tl neilikkaa 1 tl inkivääriä 1 tl anista Jos anis on kokonaisina siemeninä, murskaa niitä huhmareessa hiukan ennen kuin jatkat. Sekoita siirappi taikinaan munan kanssa ja mausteet jauhojen kanssa. (Testattu, ei toiminut ihan tällaisena!) *** Pähkinäpikkuleivät ...murotaikinaa ja pähkinöitä, arvasit varmaan. Jne. Kerään tänne joskus lisää, kunhan törmään hyviin yhdistelmiin.