Pellillinen marjapiirakkaa 1 lasi sokeria (lasi on 2 dl) 3 lasia vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl soodaa 250 g sulaa margariinia 1 lasi piimää (tai 2) 1 muna (tai 2) Erota puolet kuiva-aine-voiseoksesta erilleen, sekoita toiseen puoleen piimä ja muna, käytä toinen päällysmuruina. IMHO tulee kyllä parempaa ilman niitä muruja, ja on enemmän pinta-alaa levittää niitä marjoja. Tällöin luonnollisesti laitat piimää kaksi lasia ja kaksi munaa ja tuloksena on aika paksu piirakka. Paras kompromissi lienee noin 2/3 tästä ohjeesta... meneepä hankalaksi. 200 C, 30 min. Raparperiversio: Korvaa osa piimästä raparperimehulla, jota sinulla on, jos käytät pakastettua raparperia. Päälle kermaviilijuttu, ettei syöjiltä lähde hampaat suusta. Kermaviilijuttu uppoaa tähän taikinaan niin, ettei sitä oikeastaan huomaa jos ei ajattele. Kermaviilijuttu 3 dl kermaviiliä 1,5 dl sokeria 1 muna 1,5 tl vaniljasokeria