Ruutuleipä 16 ruutua eli yksi pellillinen 5 dl vettä 0,7 hiivaa 1,5 tl suolaa 1 tl sokeria 0,5 dl öljyä 4 dl kaurahiutaleita 0,5 dl kauraleseitä 8 dl vehnäjauhoja Lietä hiiva lämpimään veteen, sekoita sekaan muut aineet listan järjestyksessä. Hiutaleiden ja leseiden ei tokikaan tarvitse olla kauraa, vaan melkein mikä vaan käy. Taikinasta on tarkoitus tulla löysä eikä niinkään leipätaikinan tuntuinen. Levitä taikina leivinpaperilliselle pellille (sille korkeareunaiselle), peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia. Paista 20 minuuttia 225 asteessa. Muista ottaa valmis leipä pois pelliltä ja peittää se liinalla. Syö pian. Tähän voi myös ripotella leseitä tai jotain päälle, mutta en ole keksinyt, miten ne saisi olemaan varisematta pois.