Vuohenjuustolasagne noin 30 cm x 30 cm Tomaattikastike: 1 sipuli 200 g kasvissuikaleita 500 g tomaattimurskaa 200 g tomaattipyreetä 0,25 tl chilikastiketta (sambal oelek) 1 dl pestoa kasvislientä, liemikuutiota tai fondia 1 tl sokeria mustaapippuria suolaa (vettä) Juustokastike: 0,5 l maitoa 3 rkl vehnäjauhoa 300 g vuohenjuustoa (poista kuoret!) muskottipähkinää valkopippuria lasagnelevyjä (n. 2/3 pakettia eli 300 g) juustoraastetta Valmista tomaattikastike: Kuullota sipuli, lisää sitten loput aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen hautua 20-30 minuuttia. Valmista juustokastike: Sekoita maito ja jauhot kylmänä. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Vehnäjauho vaatii kypsyäkseen muutaman minuutin keittämisen. Lisää sitten vuohenjuusto paloina ja anna sen sulaa kastikkeeseen. Mausta. Voitele vuoka. Aloita täyttäminen tomaattikastikkeella, lado sitten levyt, laita juustokastiketta ja taas tomaattikastiketta. Tee kolmikerroksinen lasagne, jossa on siis kumpaakin kastiketta kolmeen kertaan. Lopeta juustokastikkeella ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen huokaista 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tähän ruokaan proteiinia (ja rasvaa) tuo juusto. Voit myös versioida laittamalla tomaattikastikkeeseen soijarouhetta. Tulos ei ole taattu.