Linssipata 5 perunaa 5 porkkanaa (sipuli, purjoa, kukkakaalia, ...) 3 dl punaisia linssejä 1 rkl currytahnaa (voi korvata jauheella) soijakastiketta 1 tl sokeria muita mausteita 1-2 dl maitotuotetta tai sen kaltaista Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat sekä mahdolliset muut vihannekset sokeripalan kokoisiksi. Laita ne kiehumaan sellaiseen määrän vettä, että ne juuri peittyvät. Huuhdo linssit ja laita kiehumaan. Lisää vettä, jos tuntuu siltä. Mausta currytahnalla tai curryjauheella, soijakastikkeella ja sokerilla. Sokeri pyöristää makuja. Voit myös laittaa chiliä, juustokuminaa, timjamia, maustepippuria, inkivääriä, korianteria, valkosipulia tai muuta lempimaustettasi. Kun linssit ovat mömmöisiä (n. 10 min), lisää maitotuote: kermaa, maitoa, maustamatonta jogurttia, kookosmaitoa tai -kermaa, tai jotain muuta jos keksit. Voit myös jättää tämän pois. Ruoka on valmis kun perunat ja linssit ovat kypsiä. Kypsä linssi on mössöä, kypsän perunan tuntenet. Ruoka ei ole kovin esteettistä, mutta voit pistää tarvittaessa silmät kiinni. Syö sellaisenaan tai jonkin lisäkkeen kanssa. Yksinkertaisesti sanottuna tämä ruokalaji valmistetaan näin: Ota niitä vihanneksia, joita sattuu olemaan. Laita vesi kiehumaan ja vihannekset paloina kattilaan. Lisää linssit. Mausta.