Yrttinen lihapata 2 rkl öljyä 1 suuri sipuli renkaina 1 suuri porkkana viipaleina 500 g naudan paistia, lapaa tai etuselkää 25 g herkkusieniä viipaleina 1 lehtisellerin varsi viipaleina 200 g säilöttyjä tomaatteja 1 rkl tomaattisosetta 1 tl rakuunaa 1 tl oreganoa 1 laakerinlehti suolaa mustaapippuria 3 dl kiehuvaa vettä 1 lihaliemikuutio 25 g voita 2 rkl vehnäjauhoja Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa liha 4 cm kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele siinä sipulirenkaita ja porkkanaviipaleita, kunnes sipuli on kuultavaa. Siirrä kasvikset uuninkestävään vuokaan. Ruskista sitten lihakuutiot nopeasti kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Nosta lihakuutiot vuokaan ja lisää joukkoon myös sienet, lehtiselleri, säilötyt tomaatit, tomaattisose ja mausteet. Liuota lihaliemikuutio kiehuvaan veteen ja kaada liemi muiden ainesten joukkoon. Peitä vuoka kannella ja kypsennä uunissa 1,5 h. Tarkista maku ja suurusta liemi pehmeään voihin sekoitetuilla jauhoilla.