Pähkinäiset kasvispihvit n. 20 kpl 1 pss kasvissuikaleita pakastimesta (250 g) 2 munaa 1 dl pähkinöitä ,5-1 dl soijajauhoa 1 rkl pestoa 0,5 tl suolaa pippuria (2 ropausta) vettä Muitakin pakastekasveja kannattaa kokeilla. Aika hauska tulee, jos pihveihin käyttää melkein kokonaisia pakasteherneitä tai -maisseja. Sulata pakasteet. Rouhi pähkinät ja muussaa kasvit. Toisaalta jos sinulla on voimallinen leikkuri, voit silputa kasvit jo pakasteina. Sekoita kaikki. Paista pannulla hyvin rauhallisesti (2/3 täydestä tehosta). Käytin parapähkinöitä. Muutkin varmaan käyvät. Pihvit ovat hieman kuivahkoja. Jostain pitäisi siis keksiä mehevyyttä. Taikinaan voi lisätä esimerkiksi vettä tai öljyä. Porkkana-pähkinäpihvit 1,5 dl pähkinöitä 4 keitettyä porkkanaa 1 muna 0,5 dl soijajauhoa 1 tl meiramia 0,5 tl suolaa 0,5 tl muskottipähkinää 2 rkl öljyä vettä Murskaa pähkinät ja sekoita kaikki. Anna turvota hetki. Notkista taikina vedellä. Paista pannulla. Tässä käytin cashew- ja maapähkinöitä. Kasvispihvit voi myös kätevästi leivittää kääntelemällä ne korppujauhossa ennen paistamista. Punajuuripihvit Sama kuin edellä, mutta punajuurella... Punajuuresta tulee erikoinen, hiukan makea maku. Kompensoi liberaalisti kapriksilla.