Kanakeitto 450 g kanasuikaleita (=paketillinen) 1 pss pakastemaissia 3 dl pikariisiä 1-2 dl kermaa tai kermantyyppistä 1/2 kanaliemikuutio öljyä tms paistamiseen yrttimausteita, ks. alla vihanneksia, mikäli saatavilla on vettä Paista kanat öljyssä tai teflonkattilassa. Pakettikanasuikaleet ovat aika isoja, saatat haluta pilkkoa niitä etukäteen. Lisää vettä. Kun se kiehuu, heitä sekaan kanaliemikuution osanen sekä riisit. Kermankin voi lisätä tässä välissä. Keitä niin pitkään, että riisit ovat kypsiä ja hauduta sitten vielä vähän. 20 minuutissa voi hyvin saada alusta loppuun valmista. Maissin voi lisätä silloin, kun itsestä hyvältä tuntuu ja kun maissi on keittiön lämmössä riittämiin sulanut. Muut vihannekset lisätään niiden esikypsyyden vaatimassa vaiheessa. Purjo, paprika, porkkana ym. tavalliset vihannekset sopivat keittoon. Hyvin jauhoista perunaakin voisi joskus kokeilla, joskin se vaatii melko pitkän keittoajan. Koska pistit aluksi kuitenkin liian vähän vettä ja riisit imevät sitä määrättä, lisää vettä joskus keittämisen loppupuolella niin paljon, että tuloksena on valinnan mukaan keitto tai muhennos. Kanakeittoon käyvät (eivät välttämättä yhtä aikaa) mustapippuri, rosepippuri, timjami, herbes de provence, persilja, inkivääri, maustepippuri, kardemumma. Tästä parin litran kattilallisesta syö noin neljästi. Keitto täyttää nopeasti, mutta täyteys myös häviää pian. Syö silti surutta, sillä tässä kanakeitossa on yhteensä noin 1200 kcal, kun kermana käyttää 10-prosenttista ainetta.