Imelletty perunalaatikko 2 kg hyvin jauhoisia perunoita 1 dl vehnäjauhoja 6 dl maitoa 50 g voita 1 tl muskottipähkinää 2 tl kanelia 2 rkl siirappia 0,5 tl suolaa Laatikkoon sopivia perunoita myydään tummanpunaisessa pussissa. Pussissa yleensä lukee, että sopii perunalaatikkoon. Pito on eräs tällainen lajike. Keitä perunat kuorineen. Kuori kuumina (sotkuista ja inhottavaa puuhaa). Muussaa perunat ja sekoita puolet vehnäjauhoista mukaan. Ripottele pinnalle loput. Laita muusikattila uuniin 12 tunniksi tai mieluummin pidemmäksikin aikaa. Tavoitelämpötila on 50-55 astetta. Tarkkaile muusin lämpötilaa paistolämpömittarin avulla äläkä luota uunin asteikkoihin. Sekoita muusia pari kertaa imellytyksen aikana. Perunamuusin pitäisi olla nyt makeaa. Lisää siihen maito, voi ja mausteet. Muusista tulee lirua. Kaada muusi uunivuokaan niin, että sille jää 1/4 - 1/3 korkeudesta varaa kuohua. Paista 150 asteessa 2 h. Pinta muuttuu kullanruskeaksi ja muusi sakenee hiukan. Itse tarvitsen tähän suunnilleen 2,5 litran uunivuoan sekä pienen alumiinifoliovuoan. Massa mahtuisi kokonaan tuohon isoon, mutta pienessä vuoassa paistuu nopeammin ensimmäinen herkkupala.