Hernesössö 0,3 kg kuivia herneitä 3 porkkanaa 1 sipuli (Iso) 1 dl bulguria 2 dl ruokakermaa suolaa meiramia mustapippurirouhetta (1 dl sianlihapalasia) Tämä on jotain hernekeiton ja hernemuhennoksen välillä. Ruoan on tarkoitus olla haarukalla syötävää. Liota herneitä yön yli, vaihda vesi jossain välissä. Laita kattilaan herneet ja vettä määrä 2V, missä V on se määrä, jolla herneet peittyvät. Keitä herneitä 20 min. Lisää kasvikset (ja liha) paloina. Keitä 20 min. Lisää bulgur ja kerma. Keitä 10 min. Lisää mausteet. Yhteensä keittoaikaa tulee noin tunti, siis herneet ovat kypsiä mutta eivät soseena ja bulgur kypsää. Bulgur on tässä ohjeessa sitä varten, että laitoin liikaa vettä. Voit tehdä sössön myös niin, että käytät vettä määrän V ja jätät bulgurin pois. Bulgur = rikottua vehnää. Reseptin syntyessä kotona sattui olemaan lihaa, ja siksi sitä ruokaan laitettiin. Se ei kuitenkaan ole millään muotoa välttämätöntä. Kuivissa herneissä on proteiinia 17 g / 100 g.