Falafel eli hernepullat 2 dl kikherneitä (kuivia) 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 2 rkl persiljaa 1 rkl korianteria 0,5 tl suolaa öljyä Ruoan valmistukseen kuluu melkein vuorokausi kaikkine liottamisineen. Liota kikherneitä 10-12 h. Vaihda vesi kerran välillä. Keitä 1 h. Soseuta herneet yleiskoneella, perunanuijalla, sauvasekoittimen leikkurilla tai millä teetkin. Sekoita kaikki aineet ja anna tahnan maustua jääkaapissa pari tuntia. Paista pullat. Alkuperäinen tapa on uppopaistaa kuumassa öljyssä. Myös paistinpannulla melko runsaassa öljyssä onnistuu. Seuraavat paistotavat ovat kokeilematta ja siis arveluita: Uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Mikroaaltouunissa muutama minuutti ja sen jälkeen pannulla. Pullat olisi hyvä saada läpikypsiksi, mikä ainakin paistinpannulla oli hankalaa. Jos sipulit ja valkosipulit paistelee etukäteen, ei pullia tarvitse välttämättä läpikypsyttää. Taikinan kaikki osathan ovat tällöin jo valmiiksi kypsiä. Ideoita kokeiltavaksi: Taikinaan voi laittaa tuorejuustoa tai silputtuja kasviksia. Osan herneistä voi korvata muilla palkokasveilla tai miksei pähkinöillä. Taikinan murenevuutta voi vähentää munalla. Ylipäänsä kaikkea sellaista kannattaa kokeilla, mikä tekisi pullista vähemmän hauraita. Kikherneet voi korvata myös tavallisilla herneillä. Kokeilin keittämättömillä, liotetuilla herneillä. Seuraavan kerran varmaankin keitän herneitä 20 min ennen taikinan tekoa.