Bouillabaissen tapainen kalakeitto noin kaksi litraa 1 kg tomaattimurskaa (hieman vähempikin riittää) 300 g (tomaattimarinoituja) kirjolohisuikaleita 10 perunaa 1 sipuli 400 g kasvissuikaleita (pakaste) 10 cm purjoa 150 g simpukoita (purkillinen) 100 g katkarapuja 1/3 dl oliiviöljyä 3 rkl vehnäjauhoa 1 valkosipulinkynsi 1 kalaliemikuutio 1 tl timjamia 1 rkl persiljaa 3 laakerinlehteä Kuori ja pieni perunat, keitä niitä hyvin vähässä vedessä. Sekoita mukaan kalaliemikuutio. Leikkaa purjo renkaiksi ja sipulista parin sormenpään kokoisia paloja. Purista valkosipuli. Laita kattilaan kaikki muut aineet paitsi jauho, katkaravut ja simpukat. Älä murskaa laakerinlehtiä. Keitä ainakin 15 min tai kunnes perunat ovat kypsiä. Suurusta vehnäjauholla. Lisää simpukat ja katkaravut, kiehauta ja syö.