Borssikeitto (translitteroi mielesi mukaan) (luultavasti 4 litraa) 6 punajuurta (raakoja) 2 perunaa 4 porkkanaa 1 sipuli tai purjoa 3 laakerinlehteä 10 mustaapippuria meiramia suolaa etikkaa (punajuuripurkista) (kapriksia murskana) smetanaa Kuori ja pilko punajuuret kattilaan ja aloita keittäminen sellaisessa vesimäärässä, että punajuuret peittyvät. Laita veteen suola, pippuri, laakerinlehdet ja kaprikset. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat keittymään. Pilko sipulista vähintään sokeripalan kokoisia paloja keittoon. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta etikalla tai punajuuripurkin liemellä liika makeus pois (0,5 dl?). Keitä kasvikset kypsiksi. Punajuuret saavat hiukan rouskua. Tarjoile smetanan kanssa. Pikkupurkki smetanaa on juuri sopiva neljälle litralle borssia. Jos elää borssilla, sitä kuluu noin 2 litraa päivässä.