Tämä tekstitiedosto sisältää: Ruokaohjeita Ruokaan liittyviä vinkkejä Mausteita "Linkkejä" Retkiruokaohjeita kaikki reseptit kahdelle (huom. aika isoja annoksia) Kasvis-soija-curry 2 dl riisiä tai couscousta 1 dl soijapapurouhetta 1 dl kuivattuja vihanneksia voita curryjauhetta korianterijauhetta kasvisliemijauhetta tai lihaliemikuutiota ehkä valkosipulia Laita soija ja vihannekset aamulla pulloon. Täytä pullo vedellä noin tuntia ennen ruoka-aikaa. Keitä kaikkia aineita paitsi voita 5-10 minuuttia, kunnes ruoka on kypsää. Lisää vielä voita. Mausteita pitää olla riittävästi. Spagettitonnikala 2 annosta nopeasti kypsyvää spagettia 2 pss tonnikalaa (à 85 g) 1 pss lämmin kuppi tomaatti-basilika-keittoa Keitä spagetti. Kun kaadat vettä pois, jätä hiukan (1 dl?) ja sekoita spagetin ja veden sekaan lämmin kuppi. Jaa tonnikalapussit ja tomaattispagetti syöjille. Mega-mums. Pähkinäriisi 2 dl riisiä 1 dl pähkinärouhetta (esim cashew tai manteli) 1 dl kuivavihanneksia (voita) Keitä riisi ja vihannekset kypsiksi. Lisää pähkinärouhe. Jos on tarvetta, lisää myös voita. Siinä se. Linssikeitto 1 pss kanakeittoa tms 2 dl punaisia linssejä tarvittaessa valkosipulia, timjamia tms leivänmuruja, jos on Huuhdo linssit. Keitä keittoa ja linssejä niin, että linssit ovat kypsiä (n. 10 min). Sakeuta vielä leivänmuruilla, jos niitä on rinkassa jauhettu. Höystetty kiisseli 1 pss Ekströmin hedelmäkiisseliä kanelia kuivattua omenaa Revi kuivatut omenat paloiksi ja laita illalla likoamaan. Keitä aamulla tähän veteen pussikiisseli. Lisää kanelia. Ruokavinkkejä - Osta ruoka vasta retkipaikan vierestä. - Ota mausteita mukaan. - Kirjoita kunkin aterian ainemäärät muistiin ennen reissua. Sitten ei tarvitse retkellä miettiä, mitä tähän tuli ja kuinka paljon. - Suunnittele kaikki ruoka-aineet johonkin ateriaan osaksi. Esimerkiksi kuivatut sienet jäävät helposti käyttämättä, jos ne ovat vain "mukana johonkin lisättäväksi". - Sadepäivinä on mukava tehdä helppoa ja nopeaa ruokaa. Kauniina päivinä viitsii puuhata enemmänkin. - Muista ottaa päivän aterioissa huomioon mahdolliset vuorikiipeilypäivät ja niiden aiheuttama lisäenergiantarve. - Soija-riisi-ruokiin kannattaa lisätä voita esimerkiksi puoli kauhallista. Maku paranee ja saat energiaa. - Ruoka-aineet (esim. riisi) kannattaa pakata isoihin pusseihin ja ottaa sieltä aina illalla esiin seuraavan päivän ruoat pikkupusseihin. Toinen tapa on tehdä annospusseja jo valmiiksi kotona, mutta kenellä riittää tarmo pussittaa miljoonia mini-minigrippejä? - Hyvä liotusastia kuivaruoalle on puolen litran vesipullo. Kyllä ne vihannekset sieltä ulos tulevat, kun tarpeeksi ravistaa. - Kuivaomenat vesipullossa tuottavat makuvettä ainakin äidin mielestä. - Ruoka tekee ihmeitä, etenkin lämmin ruoka. Ilman aamupuuroa on turha yrittää mihinkään. - Soijapapurouhe on paljon kätevämpää kuin kuivaliha. Mausteet Älä väheksy mausteiden merkitystä retkellä. Ne painavat gramman-pari ja antavat ruoalle sielun ja elämän. Sitä paitsi niitä saa ostaa kaupasta kätevissä pusseissa. Ota mukaan näitä: mustapippuri: sopii kaikkeen suola: ainakin aamupuuroon liemikuutio tai -jauhe: suolan korvike curry, korianteri, chili: mausteisen curryn perustaksi valkosipuli: sopii kaikkeen, osta kokonainen valkosipuli kaneli: kiisseliin, puuroon timjami: sienten kanssa, kun niitä metsästä löydät basilika: jos johonkin tulee tomaattia "Linkkejä": (tämä tiedosto ei ole hypertekstiä, niin ei varsinainen linkitys onnistu) Retkikeksit: http://www.ilmatar.net/~rp/retkeily/sapuska.html Itse laitoin kuivataateleita. Sain 26 keksiä. Toisella kertaa laitoin mantelia, kuivattuja ananaksen ja inkiväärin paloja sekä rusinoita. Sain 40 keksiä kun kerroin ohjeen 1,2:lla. Tomaattiyllätys: http://www.lumirae.net/reppujupisee/retkiruoka.html Yllätyin erityisesti siitä, miten aurinkokuivattu tomaatti ei ollutkaan pahaa.