<-- takaisin Varjojen paratiisiin

Babylon 5: 3. tuotantokauden (2260) päähenkilöt

SciFi-asetelmistaan huolimatta Babylon 5 on kertomus ihmisistä, heidän tekemistään ratkaisuista ja niiden seurauksista. Babylon 5:n henkilöhahmot ovat yhtä mielenkiintoisia ja vaihtelevia kuin heidän kokemansa tilanteetkin.

[Sheridan] Kommodori John Sheridan - Bruce Boxleitner
Babylon 5:n komentaja ja Maaliiton edustaja. Yhtenä Maan harvoista sotasankareista Sheridan oli ihmisten ainoan suuremman voiton takana Maan-Minbarin sodan aikana. Tämä taas on ansainnut hänelle minbaarien sotilaskastin vihat, vaikkakin hän on nimityksensä jälkeen yleisesti ottaen tullut toimeen minbaarien kanssa. Sheridan johtaa Maan hallitusta vastustavaa solua Babylon 5:llä. Saatuaan selville, että varjot olivat vastuussa hänen vaimonsa Annan kuolemasta, hän sitoutui tuhoamaan ne. Delennin kera Sheridan johtaa Babylon 5:n vartijoita.

[Ivanova] Komentaja Susan Ivanova - Claudia Christian
Varakomentaja ja Babylon 5:n päivittäisasioista vastaava Ivanova on kunnianhimoinen urakiipijä. Hän voi olla ajoittain hankala ja pessimistinen, mutta hänellä on kuiva huumorintaju, jota hän joskus jakelee rentoutuessaan. Venäjän Pietarissa syntynyt ja Maassa kasvanut Ivanova on latentti telepaatti, "ei edes P1", mutta on viettänyt elämänsä piilotellen Psi-joukkoja heidän lakisääteisten lääkehoitojensa ajettua hänen äitinsä itsemurhaan.

[Garibaldi] Turvallisuuspäällikkö Michael Garibaldi - Jerry Doyle
Vastaa Babylon 5:n turvallisuudesta. Vaikka Garibaldin menneisyys on kirjava, ja siihen kuuluu monta asemaa ja melkoinen annos alkoholismia, hän näyttää lopultakin löytäneen kodin Babylon 5:llä. Garibaldi lohkoo mielellään vitsejä joka asiasta, mutta on pohjimmiltaan epävarma itsestään. Hänen luontainen vainoharhaisuutensa ei yhtään vähentynyt, kun hänen joutui oman varamiehensä selkäänampumaksi yrittäessään estää presidentti Santiagon salamurhaa. Garibaldi taistelee Sheridanin kanssa Maan korruptiota vastaan.

[Franklin] Tri Stephen Franklin - Richard Biggs
Työlleen omistautunut ksenobiologian (muukalaisten biologia) erikoisasiantuntija. Kokeellisessa lääketieteessä kyntensä teroittanut lääkäri ei aina osaa käyttäytyä potilaiden kuullen niin kuin pitäisi. Hänen voimakas moraalintuntonsa ajaa hänet aika ajoin ristiriitoihin velvollisuuksiensa kanssa, joihin kuuluu ylilääkärinä oleminen sadoista maailmoista tulleille ja kulttuuriltaan kirjavan taustan omaaville muukalaisille, joista jotkut näkevät hänen roolinsa eri lailla kuin hän itse. Franklinin tiedetään rikkovan sääntöjä, kun hän tuntee asiansa olevan riittävänä tärkeän. Hän pitää ilmaista klinikkaa Alakerrassa (Downbelow section) niille, joilla ei ole varaa sairaalahoitoon. Lisäksi hän hän ylläpitää "maanalaista rautatietä" telepaateille, jotka eivät halua Psi-joukkojen löytävän itseään. Noin kolmenkymmenenviiden vuoden ikäinen lääkäri vietti vuosia liftaten avaruudessa lääkärintaitojaan vastaan saadakseen tilaisuuden tutkia uusia elämänmuotoja.

[Delenn] Suurlähettiläs Delenn - Mira Furlan
Edustaa minbaareja. Delenn, joka oli minbaarien korkeimman hallitsevan elimen Harmaan neuvoston jäsen, menetti asemansa seurattuaan kiistanalaista profetiaa ja kävi läpi muutoksen, joka antoi tälle lähes ihmisenkaltaisen muodon. Uskonnollisena, ja voimakkaasti kohtaloon ja oikeudenmukaiseen luottavana Delenn uskoo olevansa valittu, joka tulee johtamaan sotaa Varjoja vastaan.

[Mollari] Suurlähettiläs Londo Mollari - Peter Jurasik
Centaurin tasavallan edustaja. Alunperin mitättömään tehtävään määrätystä suurlähettiläästä on tullut hallituksensa tärkeimpiä hahmoja tehtyään faustilaisen sopimuksen uusien ystäviensä kanssa, joista hän ei tiennyt yhtään mitään; sopimuksen, joka karkasti käsistä. Rattoisasta ja itseään hemmottelevasta lähettiläästä on tullut kuolemanvakava tajuttuaan, millaiset varjojen kanssa tehdyn liiton todelliset seuraukset ovat.

[G'Kar] Suurlähettiläs G'Kar - Andreas Katsulas
Edusti Narnin valtakuntaa, kun sellainen vielä oli olemassa, mutta on nyt Centaurin etsintäkuuluttama pakolainen. Sheridan myönsi G'Karille turvapaikan Babylon 5:llä, mitä tämä käyttää vastarintaliikkeen organisoinnin tukikohtana. Rajoitetuin resurssein varustetun ja jatkuvasti muiden narnien haastaman G'Karin asema on todella epätoivoinen. Ironista kyllä, hän oli ensimmäisiä, jotka tajusivat varjojen auttavan centaureja, mutta kukaan ei kuunnellut hänen varoituksiaan. G'Kar on oppinut, syvästi hengellinen, ja erittäin älykäs.

[Kosh] Suurlähettiläs Kosh Naranek - Jeffrey Willerth
Alkuperäisen äänen suunnitteli Chris Franke.
Englanninkielinen käännös: Ardwight Chamberlain.

Kosh, joka käyttää jopa omissa metaanikaasulla varustetuissa tiloissaankin kohtaamispukua, paljasti itsensä pelastaakseen Sheridanin hengen. Kosh on vieläkin arvoitus; monille lajeille hän näyttää pyhältä valo-oliolta, kuten enkeliltä. Kosh on kiinnostunut Sheridanista, ja yrittää kouluttaa tätä tulevaa varjosotaa vastaan. Kosh kommunikoi monimutkaisilla musiikkisarjoilla, jotka hänen kohtaamispukunsa kääntää englanniksi. Kun hän puhuu, hänen sanansa ovat harvat ja kuulostavat kryptisiltä, mutta usein niissä on outo totuuden tunne.


Suurlähettiläiden avustajat

[Lennier] Lennier - Bill Mumy
Delennin avustaja, joka tulee suoraan luostarista Minbarilta. Hän kohtelee Delenniä lähes pyhänä olentona ja hyväksyy tämän muutoksen kyselemättä. Lennier on valmis vaikka uhraamaan henkensä Delennin puolesta. Vaikka Lennier onkin suljetun kasvatuksensa takia säilyttänyt tietynlaisen viattomuuden, hän on alkaa pikkuhiljaa oppia diplomatiaa Babylon 5:n komennuksellaan.

[Cotto] Vir Cotto - Stephen Furst
London apuri. Virin mielestä London viimeisen puolentoista vuoden päätökset ajavat centaurit itsetuhoiselle ja moraalisesti väärälle polulle, ja alkaa olla riittävän rohkea sanoakseen tämän mielipiteensä ääneen. Vir tuntee asemansa voimattomaksi: hän on tärkeiden päätösten lähellä, muttei pääse vaikuttamaan niihin.

Sivuhenkilöitä

[Cole] Marcus Cole - Jason Carter
Babylon 5:lle kiinteästi komennettu Vartija. Marcus tuntuu ihastuneen komentaja Ivanovaan, vaikkakin tämä tuntuu suhtautuvan lähestymisyrityksiin melkoisella varauksella. Nähdään ensimmäisen kerran jaksossa "Matters of Honor".

[Theo] Veli Theodore - Louis Turenne
Dominikaanimunkki, joka vierailee asemalla oppiakseen toisten lajien uskomuksista. Esiintyy ensimmäisen kerran jaksossa "Convictions."

[Morden] Morden - Ed Wasser
Jäi varjojen vangiksi oltuaan samalla tutkimusretkellä kuin Sheridan vaimo, ja työskentelee nyt heille. Mordenia seuraa aina yksi tai kaksi varjoa, vaikkakin varjot ovat näkymättömiä useimmille ihmisille. Touhuaa kulissien takana ja on aina valmis puhumaan London kanssa sekä välittämään viestejä tämän ja "yhteistyökumppaneidensa" kanssa. Delenn ja G'Kar ovat tavanneet hänet, mutta vain Delennilla on edes aavistus siitä, kuka tai mikä hän on. Morden on pikkutarkan kohtelias, mutta voi määrätä kymmeniä tuhansia narneja kuolemaan kuin puhuisi säästä.

[Allan] Zack Allan - Jeff Conaway
Garibaldin apuri Zack on innokas ja luotettava, joskaan ei välttämättä aseman välkyin henkilö. Hän kuuluu Yövahtiin, vaikkakin alkaa tuntea olonsa tukalaksi sen jäsenenä nähtyään kuinka sitä käytetään viattomien ihmisten ahdisteluun.

[Alexander] Lyta Alexander - Patricia Tallman
Entinen Psi-joukkojen telepaatti ja itse asiassa ensimmäinen asemalle komennettu telapaatti. Kolme vuotta sitten hän luotasi lähettiläs Koshin. Tämä kokemus muuttaa häntä pysyvästi, vaikkakaan hän ei koskaan kertonut kenellekään, kuinka paljon. Pian tämän jälkeen hänet kutsuttiin takaisin Maahan kuulusteltavaksi. Nyt Lyta piileksii Psi-joukkoja ja jopa työskentelee paljastaakseen sen vehkeilyjä.

[Sinclair] Suurlähettiläs Jeffrey Sinclair - Michael O'Hare
Babylon 5:n ensimmäinen komentaja. Virallisesti Sinclair on Minbarilla Maan suurlähettiläänä, mutta hänen tärkein tehtävänsä on toimia Vartijoiden johtajana. Delennille Sinclair on erityisen tärkeä, ja vaikka Delenn ei olekaan täysin selittänyt miten se tiedetään, on todennäköistä, että Sinclair kantaa minbaarisielua. Kun Sinclair vielä oli Babylon 5:llä, kurkistus tulevaisuuteen paljasti hänen olevan mukana varastamassa Babylon 4:ää, ja tulee todennäköisesti todistamaan Garibaldin johtamaa Babylon 5:n tuhoa.

[Bester] Bester - Walter Koenig
Kuuluu Psi-poliiseihin, Psi-joukkojen eliittiryhmään, joidenka tehtävänä on mm. jäljittää karanneita telepaatteja. Korkean P12-luokituksensa ansiosta - joka on selvästi Lytan P5:ttä korkeampi - hän on saanut kohtalaisesti valtaa joukoissa. Bester ei kaihda keinoja saavuttaakseen päämääränsä, joka suurimman osan ajasta on sama kuin Psi-joukkojenkin.

[Refa] Lordi Refa - William Forward
Säälimätön ja periaatteeton centaurin ylhäinen, jonka kanssa Londo tekee yhteistyötä vallanjanossaan. Refa ja hänen joukkonsa johtavat käytännössä Centaurin tasavaltaa; keisari on yksinkertaisesti nukkehallitsija, joka seuraa määrääjiään.

[Corwin] Lt. Corwin - Joshua Cox
Komentoportaan kolmas komentokeskuksessa (C&C) heti Sheridanin ja Ivanovan jälkeen. Corwin on ujo mutta hyväntahtoinen, uskollinen upseeri.

Tämä käännös ©1998 Henrik Herranen

Tämä sivu on käännös The Lurker's Guide to Babylon 5:n sivusta http://www.midwinter.com/lurk/universe/cast-3.html ja sitä seuraavasta sivusta. Kiitos sivujen käyttöluvasta Steven Grimmille.


"Babylon 5," the Babylon 5 logo, all publicity photos and images from the series are copyright © and trademark 1992-1998, PTN Consortium.
[Best viewed with any browser] [LeHTori 10+]